BACK TO ALL

Αρχαίο Θέατρο Άργους - Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας, 13 Αυγούστου 2019

Ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του William Shakespeare  το "Όνειρο  Καλοκαιρινής Νύχτας", σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σε μια παράσταση που περιοδεύει το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το εξαιρετικά δημοφιλές έργο παρουσιάζεται σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα.

Η υπόθεση
Λίγο πριν το γάμο του δούκα της Αθήνας Θησέα με την βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη, τέσσερις νέοι καταφεύγουν στο δάσος της Αθήνας, για να διεκδικήσουν το ερωτικό αντικείμενο του πόθου τους. Είναι η νύχτα του μεσοκαλόκαιρου -μια νύχτα που όλα μπορούν να συμβούν- οι πιο μύχιες σκέψεις και φαντασιώσεις τους σύντομα θα πραγματοποιηθούν. Στο μυθικό δάσος της Αθήνας έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των ξωτικών: με τον βασιλιά Όμπερον, που φιλονικεί με την Τιτάνια και τον Πουκ και ξεκινάει ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και μαγικών παρεμβάσεων. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, όταν στο δάσος καταφθάνει μια ομάδα ερασιτεχνών θεατρίνων. Άνθρωποι και ξωτικά, πραγματικότητα και φαντασία γίνονται ένα, κάτω από τον μανδύα του παραμυθιού και του ονείρου. Μέσα στο δάσος -έναν χώρο μαγεμένο, επικίνδυνο- οι φόβοι διογκώνονται, τα πάθη εκφράζονται ανεξέλεγκτα και άνθρωποι και θεοί γίνονται έρμαια του ερωτικού τους πάθους.

Παίζουν
Αιμίλιος Χειλάκης
Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Αθηνά Μαξίμου
Μιχάλης Σαράντης
Αλέξανδρος Βάρθης
Λένα Δροσάκη
Αλέξανδρος Μαυρόπουλος
Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη
Κρις Ραντάνοφ
Παναγιώτης Κλίνης
Τίτος Λίτινας
Μιχάλης Πανάδης
Κωνσταντίνος Μουταφτσής

Το "Όνειρο  Καλοκαιρινής Νύχτας" είναι μια γιορτινή κωμωδία, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που σοβαρολογεί χωρίς ποτέ να σοβαρεύεται. Είναι μια σπαρταριστή κωμωδία, που όμως έχει σκοτεινό και βίαιο υπόβαθρο. Στο έργο αυτό, που υμνεί τη φύση και τον έρωτα, το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα, η φαντασίωση με τον εφιάλτη, η αγνή αγάπη με την ερωτική μανία. Ο μηχανισμός που πυροδοτεί τα πάντα είναι ο έρωτας. Ο έρωτας ανατρέπει την κοινή λογική, μεταμορφώνει, προκαλεί το χάος, πολιορκεί ανθρώπους και θεούς, καθώς οι κρυφές επιθυμίες και τα ερωτικά απωθημένα κατευθύνουν τη μοίρα των προσώπων.

Η παράσταση
Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, Αρχαίο Θέατρο Άργους.

Ώρα έναρξης
21:30 | Προσέλευση από 20:30

Εισιτήρια
Γενική Είσοδος: 20€
Προπώληση - Μειωμένο: 15€ (παιδικό έως 12 ετών, φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Προπώληση εισιτηρίων
Ηλεκτρονικά στο viva.gr ή στο
Άργος 
Καφέ-μπαρ Εν Λευκώ, Πλατεία Αγ. Πέτρου (Βασιλέως Γεωργίου Β3), τηλ. 27510 63640,
ΚΕΔΑΜ, Βασ. Σοφίας 2, τηλ. 2751 062143
Βιβλιοπωλείο Δουλτσίνος (Κορίνθου 11).

Αυτό το ήξερες;
Το "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας", που γράφτηκε το 1595, έχει χαρακτηριστεί το έργο του Σαίξπηρ με το πιο έντονο ερωτικό περιεχόμενο. Εντός του συναντώνται τέσσερις διαφορετικοί κόσμοι, που περιγράφονται από ένα κοινό αίτημα: Τον έρωτα. Ο κόσμος της αρχαίας μυθολογίας, των νεαρών εραστών, των ξωτικών και ο κόσμος των μαστόρων, των ερασιτεχνών θεατρίνων, συλλειτουργούν σ’ αυτήν τη "χαρμόσυνη κωμωδία", όπως έχει χαρακτηριστεί –που ωστόσο κάτω από το μανδύα του παιγνίου και της αθωότητας, αποκαλύπτει το βίαιο πρόσωπο του έρωτα. Μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, φαντασίωσης και εφιάλτη, βακχείας και ηθικών κανόνων, αλήθειας και ψέματος, ζωής και θανάτου, απελευθερώνονται όλα τα πρόσωπα του ερωτικού πόθου (Πηγή: monopoly.gr, Reviews).

A Midsummer Night's Dream in Argos Ancient Theater, Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας Χειλάκης Άργος
A Midsummer Night's Dream in Argos Ancient Theater, Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας Χειλάκης Άργος
A Midsummer Night's Dream in Argos Ancient Theater, Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας Χειλάκης Άργος

37.631596520511, 22.719608545303