BACK TO ALL

Φουγάρο - "Ένα ανοιχτό ζευγάρι…", 22-23 και 25-26 Μαΐου 2024

Fougaro entrance Nafplio, είσοδος Φουγάρο Ναύπλιο

Η Θεατρική Ομάδα της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου, στην 4η θεατρική της απόπειρα, παρουσιάζει στο Fougaro Art Center, το έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε "Ένα ανοιχτό ζευγάρι…σχεδόν ορθάνοιχτο!", σε σκηνοθεσία της Αιμιλίας Βάλβη.

Μετά τα διηγήματα του Α. Τσέχωφ "Βαγόνι Τσέχωφ Express" (2021), "Το Χριστόψωμο" του Α. Παπαδιαμάντη (2022) και τις "Ετεροτοπίες" στο εργοστάσιο Ρέα (2023), η ομάδα δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε ένα ολοκληρωμένο θεατρικό έργο -μια διάσημη κωμωδία- του νομπελίστα Ντάριο Φο και της σπουδαίας συντρόφου του Φράνκα Ράμε.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα μάχονται -άλλοτε κωμικά κι άλλοτε όχι- προσπαθώντας να διεκδικήσουν την ελευθερία: στη σχέση τους, στον έρωτα, στην ισότητα, σε μια κοινή ζωή. Η πρόταση για μια ελεύθερη ερωτική σχέση έρχεται από τον σύζυγο, αναστατώνοντας τη σύντροφο και τις μεταξύ τους ευαίσθητες ισορροπίες. Θα καταφέρει η σχέση να βρει ένα νέο κοινό κώδικα ή όχι; Μπορεί μια σχέση να συμπεριλαμβάνει παραπάνω από δύο ανθρώπους; Ο έρωτας είναι κτητικός και αποκλειστικός ή συμπεριληπτικός και ανοιχτός σε ακαθόριστα σχήματα;
Όλα αυτά τα ερωτήματα επανέρχονται στη θεατρική σκηνή, πιο επίκαιρα από ποτέ, μέσα από τους τολμηρούς και ξεκαρδιστικούς διαλόγους του -αδιαμφισβήτητα- μοναδικού θεατρικού ζευγαριού Φο - Ράμε.

Στο έργο, το ζευγάρι αποτελεί ένας άνδρας και μία γυναίκα. Στην συγκεκριμένη ερμηνευτική απόπειρα, 16 ζευγάρια προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτό το μοναδικό ζευγάρι, προσφέροντας με κέφι τη δική του οπτική.
Ένας 26μελής θίασος κοινωνικού θεάτρου, ένας "χορός" ανδρών και ένας "χορός" γυναικών "παίζει" με τους θεατρικούς κώδικες της αρχαίας αττικής κωμωδίας, της commedia del' arte και της σύγχρονης performance, δοκιμάζεται στους ρόλους της Αντωνίας και του άνδρα της, με σκοπό να φωτίσει πολύπλευρα αυτό το ζευγάρι και να διασκεδάσει το κοινό, με χιούμορ και ανελέητη σάτιρα.
Το έξοχο χιούμορ και η φίνα σάτιρα του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο και της συντρόφου Φράνκα Ράμε, μας βάζουν στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού και μας κάνουν συνένοχους…

Ένα ανοιχτό ζευγάρι…σχεδόν ορθάνοιχτο, Coppia aperta performance Nafplio Greece

Πληροφορίες παράστασης
Σκηνοθεσία, μετάφραση, μουσική επιμέλεια: Αιμιλία Βάλβη
Σκηνικά / κοστούμια: η ομάδα

Παίζουν
Λουΐζα Αθανασιάδη, Βιβή Αθανασοπούλου, Σταυρούλα Αλεξοπούλου, Θάλεια Βελεγράκη, Κατερίνα Βέργαδου, Γιάννης Γιατράκος, Ματίνα Γκόγκα, Βούλα Δεδέα, Χριστίνα Ζησοπούλου, Σάκης Κακαράντζας, Ανδρέας Κακολύρης, Ντίνα Καλογεροπούλου, Χάρης Καραποστόλης, Χρήστος ΚατσίρηςΧριστίνα Κλείδωνα, Αναστασία Κολωνιώτου, Μαρία Μαραθιανού, Φώτης Μίλης, Δημήτρης Μιχάλογλου, Ντίνα Μιχαλοπούλου, Σούλα Παναγιώτου, Κωσταντίνος Σωτηρόπουλος, Νάσος Τζαβάρας, Σπύρος Τσάρας, Δέσποινα Φλεβάρη.

Παραστάσεις - Ώρα
Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, στις 21:00
Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, στις 21:00
Σάββατο 25 Μαΐου 2024, στις 21:00
Κυριακή 26 Μαΐου 2024, στις 21:00

Είσοδος
Με ελεύθερη εισφορά (κουπόνι) 8€, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Η παράσταση δεν είναι κατάλληλη για παιδιά κάτω των 12 ετών (ακατάλληλη φρασεολογία).

Ένα ανοιχτό ζευγάρι…σχεδόν ορθάνοιχτο, Coppia aperta performance Nafplio Greece

Επικοινωνία - Κρατήσεις
Τ.
 +30 694 789 1692
Ε. pilipolitismou@yahoo.gr

Χώρος παραστάσεων
Fougaro Art Center, Λεωφ. Ασκληπιού 98, Ναύπλιο T.K. 211-00
Τ. +30 27520 47300
Ε. art@fougaro.gr

Αυτό το ήξερες;
Ο Σύλλογος "Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου" ιδρύθηκε το 2008, από μία ομάδα πολιτών με σκοπό να παρεμβαίνει και να συνεισφέρει στη βελτίωση της ζωής των πολιτών του Δήμου. Ειδικότερα, σκοπός είναι η παραγωγή, προβολή και προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού και η προστασία του περιβάλλοντος, μέσω δράσεων και ενημερωτικών εκδηλώσεων. Επίσης, διαχρονικά διοργανώνονται εργαστήρια θεατρικά, μουσικά, εικαστικά, φωνητικής, ζωγραφικής και διαφόρων άλλων θεμάτων εργαστήρια, που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά.
Από το 2011 λειτουργεί (από τον Σύλλογο Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου) το κοινωνικό παντοπωλείο "Η Πύλη της Αγάπης". Συλλέγει και διανέμει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, σε ευάλωτες οικογένειες του Καλλικρατικού Δήμου Ναυπλίου, που προσφέρουν συμπολίτες μας, επιχειρήσεις και φορείς (σχολεία κ.ο.κ.).
Μετά την Gallery και την ωραία αυτή παράσταση, έρχεται η ώρα για ωραία μουσική και χαλαρή κουβέντα, με καλή παρέα! Μπες στο Fougaro Café-Bistrot και απόλαυσέ τα, με σνακ ή φαγητό κι ένα καλό κρασί!

Ένα ανοιχτό ζευγάρι…σχεδόν ορθάνοιχτο, Coppia aperta performance Nafplio Greece

37.571814965813, 22.821060419083