BACK TO ALL

Φουγάρο - Χόλι Μάουντεν, 26-27 Ιανουαρίου 2023

Χόλι Μάουντεν Νίκος Βεργέτης, Holy Mountain Nikos Vergetis

Tο Fougaro Art Center φιλοξενεί την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στον χώρο του Space 9, την ομάδα Εσταndé, που παρουσιάζει την παράσταση "Χόλι Μάουντεν", βασισμένη στο ομότιτλο έργο του Νίκου Βεργέτη.

Η υπόθεση του έργου
Ακροβατώντας μεταξύ αλήθειας και ψέματος, ένας ετοιμοθάνατος δημιουργεί με το σώμα του εικόνες υπαρκτές, αλλά και φανταστικές, στην προσπάθεια να εξιστορήσει ποικίλες καταστάσεις, αλλά και συναισθήματα της ζωής του. Μέσα από τη διπλή σκηνική του παρουσία βιώνει κωμικοτραγικές στιγμές και φτάνει ορισμένες φορές σε αδιέξοδο. Τα δύο σώματα επί σκηνής δεν έχουν άλλη επιλογή, από το να μονολογούν, να αυτοσαρκάζονται, να φοβούνται και να αναπολούν. Λαμβάνοντας το σώμα και τον λόγο ως παράλληλες αφηγήσεις και έχοντας ως αφετηρία αυτό το εργαλείο, εξερευνούμε τα όρια του σώματος, αλλά και τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει, μέσω της δραματουργίας.

Η ομάδα Εσταndé 
Η ομάδα αποτελείται από πέντε μέλη, τα οποία ερευνούν, πειραματίζονται και δουλεύουν πάνω στο κομμάτι της δραματουργίας με βασικούς άξονες το σώμα και το λόγο. Το όνομα της ομάδας πρόκειται για δική μας έμπνευση και βασίζεται στο γαλλικό instantané, που σημαίνει στιγμιότυπο. Το όνομα αυτό, δεν αποτελεί τυχαία επιλογή καθώς συνδέεται άμεσα με τον προσανατολισμό της ομάδας μιας και εργαζόμαστε πάνω στη δημιουργία εικόνων ως στιγμιότυπα πάνω στη σκηνή. Οι δημιουργίες μας αποτελούν ένα ψηφιδωτό της κοινής μας αισθητικής, που προσεγγίζεται μέσα από ποικίλες μεθόδους και τεχνικές. Στην προσπάθεια αυτή, στόχος μας δεν είναι η αφήγηση μιας ιστορίας, αλλά η τοποθέτηση των σωμάτων σε αόριστο, συνήθως, χωροχρόνο, η αποτύπωση συναισθημάτων και η δημιουργία ερεθισμάτων είτε μέσω της χορογραφίας και του λόγου, είτε μέσω των πολυμέσων.

Φουγάρο Ναύπλιο, Fougaro Nafplio
Χόλι Μάουντεν Νίκος Βεργέτης, Holy Mountain Nikos Vergetis

Συντελεστές
Κείμενο Νίκος Βεργέτης
Επεξεργασία κειμένου Λητώ Νικολούτσου, Πορφυρή Μόγκα, Σίλια Κακολύρη - Βαή
Σκηνοθεσία Λητώ Νικολούτσου
Σκηνογραφία Πορφυρή Μόγκα
Κινησιολογία Λητώ Νικολούτσου
Επιμέλεια μουσικής Βασίλης Τουφεκτσής
Επί σκηνής οι Μάνος Τζανής, Βασίλης Τουφεκτσής
Βιντεοσκόπηση και μοντάζ trailer Κώστας Ντίνης

Ημερομηνία - Ώρα έναρξης
Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, ώρα 21:00

Ο Χώρος
Fougaro Art Center, Λεωφ. Ασκληπιού 98, Ναύπλιο - SPACE 9
Με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, αισθητική και θεατρικότητα ο αυτόνομος χώρος της SPACE 9 βρίσκεται δίπλα στη Fougaro Gallery και διαρθρώνεται σε 2 επίπεδα, φιλοξενώντας μικρές περιοδικές εκθέσεις έργων και αντικειμένων τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Είσοδος
Ελεύθερη

Πληροφορίες - επικοινωνία
Λητώ Νικολούτσου
Τ. +30 694 1689 734

Αυτό το ήξερες;
Το βιβλίο Χόλι Μάουντεν σε τρεις μέρες γράφτηκε από τον συγγραφέα, σε φάση χειμαρρώδους έμπνευσης. Διαπνέεται από το ενδιαφέρον του συγγραφέα για την έννοια του χρόνου συγκεχυμένη, γενικά ως φιλοσοφικό ερώτημα, αλλά δεν ξεκίνησε έτσι, ξεκίνησε για το ψέμα. Ο Βεργέτης ήθελε να το κάνει έναν ύμνο στο ψέμα... 
Ο συγγραφέας Νίκος Βεργέτης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Από τις εκδόσεις Κέλευθος κυκλοφορούν τα βιβλία του "Χόλι μάουντεν" (2017) και "Ιπποκράτους και Ασκληπιού γωνία" (2019) και από τις εκδόσεις Eρμα το "Τορκί Μπαρ" (2021). Από τον Οκτώβριο του 2020 βρίσκεται πίσω από τις εκδόσεις Κυψέλη.
Στο θεατρικό έργο που παίζεται, γίνεται η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της Λητώς Νικολούτσου. Επιβλέπουσες καθηγήτριες είναι η κα Ιωάννα Τζαρτζάνη και η κα Άννα Τσίχλη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών).

37.571819217595, 22.821060419083