BACK TO ALL

Ναύπλιο - 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου "Γέφυρες", 19-22 Οκτωβρίου 2017

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου Γέφυρες θα πραγματοποιηθεί 19-22 Οκτωβρίου 2017 στο Θέατρο Τριανόν στο Ναύπλιο σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων με κινηματογραφικές προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις.
Το Φεστιβάλ φέτος τιμά τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη και φιλοξενεί τον Bill Butler, θρυλικό διευθυντή φωτογραφίας στις ταινίες που όλοι ξέρουμε και αγαπήσαμε, όπως Σαγόνια του Καρχαρία, Ρόκυ 2,3,4, Ο Νονός, Grease κ.ά., καθώς και τον βετεράνο δημοσιογράφο Bruno Chatelin, ιδρυτή του πρώτου και μεγαλύτερου διαδικτυακού τόπου για τα κινηματογραφικά φεστιβάλ
filmfestivals.com
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα κριθούν 70 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης που επιλέχθηκαν από περισσότερες από 50 χώρες από τις 5 ηπείρους. Στο Ναύπλιο θα παρουσιασθεί πρόγραμμα με προβολές ταινιών και εκδηλώσεις που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό θεατή, από τους μικρούς και από τους μεγάλους.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τις ταινίες μεγάλου μήκους είναι o Γιώργος Τζαβάρας – Σκηνοθέτης και Διευθυντής του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κορινθίων, o Βill Butler - Διευθυντής
Φωτογραφίας (Jaws, God Father, Rocky II, III, IV κ.ά.), ΗΠΑ, o Vivek Singhania - Παραγωγός, Ινδία, o George F Roberson - Παραγωγός, σεναριογράφος, ΗΠΑ και ο Bruno Chatelin – δημοσιογράφος, Γαλλία. Ανεξάρτητη κριτική επιτροπή από σινεφίλ και τοπικούς πολιτιστικούς φορείς θα απονείμει τις διακρίσεις για τις ταινίες μικρού μήκους και τεκμηρίωσης στις διάφορες κατηγορίες.

Πρόγραμμα προβολών & εκδηλώσεων

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου - Θέατρο Τριανόν

11:30 – 12:30 – Παιδική Ταινία
Αραμπίμ - Οι ψυχές των αγαλμάτων - Αντιγόνη Παρούση & Κωστής Παπαναστασάτος, Ελλάδα, 2016, 53'

12:00
Εγγραφές – Πληροφορίες

20:00
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΚΩΣΤΑ ΦΕΡΡΗ
Δύο Φεγγάρια τον Αύγουστο - Kώστας Φέρρης, Eλλάδα, 1978, 90'


Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 - Θέατρο Τριανόν
10:00
Προβολή ταινιών τεκμηρίωσης σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας.
11:00
Κώστας Φέρρης
Masterclass “Η Αλχημεία του Σινεμά”

Σαββάτο 21 Οκτωβρίου 2017 - Θέατρο Τριανόν
11:00-13:00
Discussion panel: The importance of music in the Seventh Art.
Ανοιχτό Πλαίσιο Συζήτησης "Η σημαντικότητα της μουσικής στην 7η Τέχνη". Συμμέτέχουν ο Bill Butler, Bruno Chatelin, o Κώστας Φέρρης, η Άννα Φόνσου, ο Θεοδόσης Σπαντιδέας, o Kώστας Σπηλιώτης, o Γιάννης Νικολόπουλος, η Παιδική Xορωδία ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιου και το Χορωδιακό εργαστήρι Ναυπλίου.

14:00
Αφιέρωμα -Προβολή ταινίας
“H Φόνισσα”– Κώστας Φέρρης, Eλλάδα, 1974, 90'

20:00-22:00
Live Soundtrack Concert Bridges 2017 - Συναυλία πρωτότυπης μουσικής ταινιών ΓΕΦΥΡΕΣ 2017
Ζωντανή συναυλία με τη πρωτότυπη μουσική επιλεγμένων ταινιών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ναυπλίου και η γυναικεία χορωδία «Συμφωνία», διευθύνει ο
Θεοδόσης Αντωνιάδης


Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017
11:30-12:30
Oινογευσία – Οινοποιείο Κορωνιώτης

14:00 – Θέατρο Τριανόν
Αφιέρωμα -Προβολή ταινίας
"Ρεμπέτικο"– Kώστας Φέρρης, Eλλάδα, 1982, 150'

20:00 – Βουλευτικό
Golden Pegasos Awards Ceremony
Τελετή απονομής βραβείων "Χρυσός Πήγασος"
Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τα κινηματογραφικά αστέρια που θα λάμψουν στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου "Γέφυρες"! Παρουσιάζει η ηθοποιός Ελένη Πετροπούλου.
Μουσικό πρόγραμμα με διασκευές από μουσικά στιγμιότυπα του κινηματογράφου υπό τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της Θεολένας Πίκη, Χοράρχη και καθηγήτριας του ΔΩΝ (Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου).
Συμμετέχουν οι χορωδίες Αγίου Νικολάου Ναυπλίου και Επιμορφωτικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας.

Είσοδος
Ελεύθερη

Πληροφορίες
http://piff.cineartfestival.eu/gr/

Αυτό το ήξερες;
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2008 και με το πέρασμα των χρόνων δημιουργεί ουσιαστικά μια Γέφυρα προβολής της δημιουργίας της παγκόσμιας σύγχρονης Έβδομης Τέχνης με περιφερειακές προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις σε επιλεγμένους χώρους Τέχνης στην Πελοπόννησο, σε συνεργασία με Δήμους, τοπικές αρχές και πολιτιστικούς φορείς.
Το Φεστιβάλ έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Δήμου Ναυπλιέων.

8o_festival_kinimatographou.jpg