BACK TO ALL

Τριανόν Ναύπλιο - "Ρουμπελστίλτσκιν", 11 Οκτωβρίου 2019

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας, με συνεπή παρουσία στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου, παρουσιάζει στο Ναύπλιο, στο Θέατρο Τριανόν, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 μια παιδική παράσταση, που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών μας αλλά και στις μνήμες των μεγαλύτερων.
Πρόκειται για τον "Ρουμπελστίλτσκιν", σε μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου. Ένα παραμύθι των αδελφών Γκριμ σχεδόν 4000 ετών, που όμως ακόμα και σήμερα μπορεί να διδάξει τον σύγχρονο άνθρωπο πόσο πολύ μπορεί να κοστίσει στη ζωή του η απληστία. Όταν κάποιος απαιτεί να αποκτήσει όσα δεν μπορεί να έχει ή όσα έχασε λόγω σπατάλης, τότε έρχεται η στιγμή που η ανταπόδοση θα είναι μεγαλύτερη από οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί... 

Η υπόθεση
Ο βασιλιάς, μέσα από την σπάταλη ζωή του, χάνει όλο το χρυσάφι του βασιλείου του. Οι υπήκοοι τον κατηγορούν για την δική τους δυστυχία και η βασιλομήτωρ τον συμβουλεύει να βρει μια καλή σύζυγο και να συμμαζέψει όλα τα κακώς κείμενα. Όταν μαθαίνει, πως η κόρη ενός μυλωνά μπορεί να γνέφει χρυσάφι από άχυρο, ο βασιλιάς δίνει εντολή να την φέρουν αμέσως στο παλάτι. Η κόρη πρέπει να κάνει πραγματικότητα αυτά που καυχιέται ο πατέρας της και με τη βοήθεια ενός ξωτικού, του Ρουμπελστίλτσκιν, τα καταφέρνει. Το τίμημα, όμως, για την βοήθεια του ξωτικού θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ' όσο είχε υπολογίσει. Η συνέχεια επί σκηνής!

Συντελεστές
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Γιώργος Πουλής
Κοστούμια: Τέτα Βασιλάτου
Σκηνογραφία: Εμμανουέλα Αλφιέρη
Ζωγραφική: Μίνα Ασημακοπούλου
Γραφιστικά: Στέλιος Καλογεράκης
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Καράτζιος
Παραγωγή: Μικρό θέατρο Λάρισας
 
Ηθοποιοί
Άρης Πλιός, Μαργαρίτα Τοκατλίδη, Κατερίνα Γρηγορίου, Νίκος Παπαγιάννης

Παραστάσεις
17:15 και 19:15

Διάρκεια
80 λεπτά (με ένα διάλειμμα 10 λεπτών)   

Είσοδος
Γενική είσοδος 10€
Προπώληση εισιτηρίων 8€ - Βιβλιοπωλείο "Άλμπατρος" (οδ. Άργους, τηλ 27521 10056) και Viva.gr

Eπικοινωνία
T. +30 6974 797109

Αυτό το ήξερες;
Το Μικρό Θέατρο Λάρισας κλείνοντας 10 χρόνια συνεπούς παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου, παρουσιάζει τη συγκεκριμένη παράσταση για 9η χρονιά. 

Ρουμπελστίλτσκιν παιδική παράσταση Ναύπλιο, Rumpelstiltskin folk fairy tale performance Nafplio

37.565931929717, 22.796888531027