Γκόγκες
Οι γκόγκες είναι ένα παραδοσιακό, χειροποίητο ζυμαρικό της Αργολίδας. Παρασκευάζονται από αλεύρι, νερό και αλάτι και το σχήμα τους μοιάζει με κοχύλι. Τα ζυμαρικά αφού βράσουν, στραγγίζονται και περιχύνονται πρώτα με τριμμένη τοπική μανουρομυζήθρα και στην συνέχεια με καυτό λάδι.
Παρόλο που η παρασκευή τους δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, είναι ένα φαγητό που θέλει τέχνη για να πετύχει. Το μυστικό βρίσκεται στην μυζήθρα, η οποία ουσιαστικά λιώνει με το καυτό λάδι και το ζυμαρικό αποκτά μια ιδιαίτερη γεύση. Αν βρεθείς σε κάποιο σπίτι, ιδιαίτερα στα γύρω χωριά, τότε σίγουρα θα σου τις σερβίρουν.
Αυτό το ήξερες;
Οι γκόγκες ή αλλιώς γκόγκιζες, είναι φαγητό που παραδοσιακά φτιάχνεται τις Απόκριες.
Μπορείς να τις βρεις στα παραδοσιακά μπακάλικα της πόλης και να τις απολαύσεις σε επιλεγμένες ταβέρνες και εστιατόρια της περιοχής.
Tip
Καλό είναι να μην παρασυρθείς από τη νοστιμιά τους και να τις απολαύσεις με μέτρο, καθώς βαραίνουν αρκετά το στομάχι.