Μπογάνα
Πρόκειται για τοπική σπεσιαλιτέ, με αρνάκι γάλακτος και ολόκληρες πατάτες, σε γάστρα. Η παραδοσιακή μπογάνα σιγοψήνεται για αρκετές ώρες στον ξυλόφουρνο, το αρνάκι πραγματικά λιώνει και οι πατάτες αποκτούν ένα πορτοκαλί χρώμα. Αν το δοκιμάσεις χωρίς να ξέρεις από τι κρέας φτιάχνεται, δύσκολα θα καταλάβεις ότι είναι αρνί.
Αυτό το ήξερες;
Αν βρεθείς σε έναν τοπικό γάμο, τότε το πιθανότερο είναι να το δοκιμάσεις, αφού συνήθως αποτελεί το κυρίως φαγητό για αυτή την περίσταση.
Tip
Δεν πρόκειται απλά για αρνί με πατάτες. Ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνεται, σε συνδυασμό με το ψήσιμο, δίνουν στην μπογάνα μια ιδιαίτερη γεύση.
Επειδή η μπογάνα χρειάζεται μια χρονοβόρα προετοιμασία, τα εστιατόρια δεν την έχουν κάθε μέρα. Γι' αυτό, καλύτερα ρώτησε πρώτα αν υπάρχει ή παράγγειλέ τη, για να μπορέσεις να τη δοκιμάσεις και σίγουρα θα σε αποζημιώσει.