BACK TO ALL

Χριστούγεννα… εποχή για ονειρεμένες βαπτίσεις!

Χριστούγεννα εν όψει… η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων! Τι πιο όμορφο, από το να σχεδιάσετε τη βάπτιση του μικρού σας εκείνες τις γιορτινές ημέρες… Σίγουρα θα έχει όλη του τη ζωή να απολαμβάνει φωτογραφίες και αναμνήσεις, που ακτινοβολούν Χριστούγεννα!

Γιατί να επιλέξετε τα Χριστούγεννα;
Πέραν του ότι είναι μια πολύ αγαπητή περίοδος για όλους -και για τα παιδιά ακόμη περισσότερο- είναι πολύ πιθανό το όνομα που θα διαλέξετε για το παιδί σας να γιορτάζει το Δεκέμβρη -διπλή χαρά δηλαδή!
Ένας εξίσου σημαντικός λόγος είναι το ίδιο το πνεύμα των γιορτών, που είναι συνυφασμένο με τις οικογενειακές στιγμές. Υπάρχει πιο όμορφη αφορμή για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, από το να βρεθείτε μαζί σε ένα τόσο χαρμόσυνο και ιδιαίτερο γεγονός;

Ξεκινήστε με το προσκλητήριο
Φανταστείτε τι ωραία έκπληξη θα είναι να στείλετε στους καλεσμένους σας ένα χριστουγεννιάτικο προσκλητήριο! Διαλέξτε όποια αποτύπωση σας αρέσει: χιονισμένο τοπίο, στολισμένο έλατο, το έλκηθρο του Αϊ Βασίλη, ζωάκια ή ό,τι άλλο έχετε σκεφτεί για το θέμα της βάπτισης!

Τα βαπτιστικά
Δεν γίνεται να μην έχουν κάτι από τις γιορτινές ημέρες! Θεματικές ζωγραφιές σε λαμπάδες και κουτιά με χριστουγεννιάτικες φιγούρες, ρουχαλάκια από βελούδινα υφάσματα και κομψά παπουτσάκια, μαρτυρικά με ξύλινα μοτίφ από χιονονιφάδες ή αστεράκια και φούντες που παραπέμπουν σε γούρια είναι αυτά που σίγουρα πρέπει να επιλέξετε.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
Στοιχεία που κυριαρχούν… το κόκκινο χρώμα, το οποίο δεσπόζει εκείνες τις ημέρες, και φυσικά το πράσινο του έλατου. Χρησιμοποιούνται  εξίσου σε βαπτίσεις και των δύο φύλων. Συνδυάστε τα κατά κύριο λόγο με καρό μοτίβα και λεπτομέρειες από γήινες και ζεστές αποχρώσεις, για πιο φυσικό αποτέλεσμα, ή με μεταλλικές πινελιές χρυσού, ασημί ή μπρονζέ, για να ενισχύσετε τη μαγεία των ημερών…

Χρησιμοποιήστε αντικείμενα που επιβάλλουν οι γιορτινές ημέρες 
Ως centerpiece, μία ωραία ιδέα είναι η γυάλινη καμπάνα, η οποία μπορεί να έχει στο εσωτερικό της φωτάκια, νιφάδες χιονιού, μικρούς ταράνδους, σκιουράκια και καρύδια ή και κάτι πιο κλασικό, φρούτα όπως μήλο, ρόδι με πρασινάδα.
Ακόμα, μπορείτε να τοποθετήσετε σε κάθε τραπέζι από ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο στολισμένο δέντρο ή κλαδιά ντυμένα με φωτάκια και πον πον, καθώς και το κλασικό Χριστουγεννιάτικο στεφάνι, σύμβολο καλοτυχίας! Μία ακόμα ωραία ιδέα είναι να διακοσμήσετε εναλλάξ τα τραπέζια με μία όμορφη σύνθεση, μέσα σε μικρά έλκηθρα και φαναράκια.
Για ακόμα πιο εντυπωσιακούς στολισμούς, επιλέξτε κάτι από την παράδοση των Χριστουγέννων και αποτυπώστε τη στη διακόσμηση, όπως το πατροπαράδοτο καράβι, τον μικρό τυμπανιστή ή τους καλικάντζαρους, για ένα πιο σκανταλιάρικο και παιχνιδιάρικο ύφος!

Μην ξεχάσετε τη διασκέδαση στο τραπέζι!
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, animateurs με την εμφάνιση του Άγιου Βασίλη και  βοηθούς ξωτικά, photo booth με έλκηθρο και ταράνδους, ακόμα και φάτνη μπορείτε να στήσετε για φωτογραφίες!

Τα φαγητά στο τραπέζι
Μιας και το επιβάλει η συγκεκριμένη περίοδος, επιλέξτε μενού με γαλοπούλα, χοιρινό και διάφορες σαλάτες με ρόδι, κουκουνάρι και κάστανο. Δεν γίνεται να λείπουν τα γλυκίσματα, όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα, μπισκότα, δίπλες, βασιλόπιτα, τσουρέκι, σοκολατάκια και γλειφιτζούρια! Αλλά και τα ροφήματα θα πρέπει να κινηθούν στο ανάλογο ύφος: ζεστή σοκολάτα, αρωματισμένο κόκκινο κρασί με μπαχαρικά και σταφίδες, διάφορα λικέρ φρούτων και φυσικά χυμοί!

Χρήσιμη συμβουλή: το διάστημα από 18 ως 25 Δεκεμβρίου δεν τελούνται μυστήρια, τις ημέρες δηλαδή της νηστείας των Χριστουγέννων, καθώς επίσης και στις 5 Ιανουαρίου, την παραμονή των Θεοφανίων, αλλά και ανήμερα στις 6 Ιανουαρίου.

Επιλέξτε, λοιπόν, τα Χριστούγεννα για μια ονειρεμένη βάφτιση και επικοινωνήστε με την ομάδα του Discover Nafplio Weddings, για να αναδείξουμε μαζί τη λάμψη, που αναλογεί στο μικρό σας αστέρι!

Πηγή φωτογραφιών: Pinterest

Βάπτιση τα Χριστούγεννα, Christmas baptism
Βάπτιση τα Χριστούγεννα, Christmas baptism
Βάπτιση τα Χριστούγεννα, Christmas baptism
Βάπτιση τα Χριστούγεννα, Christmas baptism
Βάπτιση τα Χριστούγεννα, Christmas baptism

37.565108791161, 22.799592950563