BACK TO ALL

Valaora

Από 60 €
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
Ακτή Μιαούλη, Μπανιέρες, Ναύπλιο, Τ.Κ. 211-00
+30 698 9600 200
info@valaora.gr
Από 60 €

Σε μια εμβληματική τοποθεσία του Ναυπλίου, στις Μπανιέρες, κάτω από τον προμαχώνα Πέντε Αδέρφια, το Valaora δεν είναι απλά ένα εξαιρετικό εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, αλλά η κορυφαία επιλογή των απανταχού gourmands, για αξέχαστες fine dining εμπειρίες.
Το εστιατόριο του head chef Δημήτρη Παλιούρα υπήρξε κοινό μυστικό στον κύκλο των λάτρεων της καλής γεύσης, ήδη από το ξεκίνημά του το 2020, όταν ως Valaora Resto υπήρξε η γαστριμαργική πρόταση του Anthemion Suites & Villas. Οι οπαδοί της εκλεκτής κουζίνας ενθουσιάστηκαν με τη μεταφορά του εστιατορίου την άνοιξη του 2023 σε μία από τις πιο σαγηνευτικές τοποθεσίες του Ναυπλίου, με τον κύκλο των πιστών οπαδών ολοένα να διευρύνεται.

Ανεπιτήδευτη αρμονία 
Η λιτή, καθόλα εναρμονισμένη με τον ιστορικό περιβάλλοντα χώρο όψη του Valaora, σέβεται απόλυτα το παρελθόν του τόπου δημιουργώντας την ίδια στιγμή μια νέα, πολλά υποσχόμενη συνθήκη για το μέλλον.
Η αρχιτεκτονική του σύλληψη, με έμφαση στη δυναμική της πέτρας και τις θολωτές λεπτομέρειες, δημιουργεί μια οπτική συνέχεια με το Κάστρο και το Μπούρτζι, σε ένα αποτέλεσμα αβίαστο, φυσικό και αρμονικό. Η παραμικρή λεπτομέρεια είναι ειδικά σχεδιασμένη και μελετημένη, χωρίς την πρόθεση να κλέψει τις εντυπώσεις. Τι θα μπορούσε, άλλωστε, να συναγωνιστεί την πρωτοκαθεδρία της θάλασσας, των κορυφογραμμών και των ιστορικών μνημείων; Στην ίδια φιλοσοφία, η διακόσμηση του Valaora κινείται σε λιτές γραμμές, με την επιλογή των γήινων αποχρώσεων και τη λιτότητα του design να δημιουργούν ένα περιβάλλον διακριτικής κομψότητας. Ευφυής η επιλογή της 70s επίπλωσης, η οποία με τον μινιμαλισμό της δημιουργεί υποσυνείδητους συνειρμούς, με Polaroid αλλοτινών καλοκαιρινών αναμνήσεων. 

Γαστριμαργικό ταξίδι σε τόπους ελληνικούς
Όσοι εκτιμούμε το καλό φαγητό ξέρουμε, πως όσο εξαιρετική κι αν είναι η τοποθεσία και η διακόσμηση ενός εστιατορίου, αυτό που πάντα θα διαδραματίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι η κουζίνα του. Το ότι το Valaora έχει υιοθετήσει και συστήσει μια διαφορετική αισθητική, που αγγίζει όλες τις αισθήσεις, συνάδει με το όραμα του ταλαντούχου Δημήτρη Παλιούρα, να τοποθετήσει τις ελληνικές γεύσεις στο βάθρο που τους αξίζει. Κι έτσι, το εστιατόριο που πήρε το εύηχο όνομά του από τον τόπο καταγωγής του head chef του, το χωριό Βαλαώρα στη Δυτική Ευρυτανία, τιμά στον υπερθετικό βαθμό τη γαστρονομική παράδοση της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας.
Η δημιουργικότητα και η φαντασία των πιάτων στηρίζονται κατά βάση στις αγνές πρώτες ύλες, που έχουν καταγωγή από την Ευρυτανία, αλλά και διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες και φρέσκα τοπικά προϊόντα, όπως αγκινάρες, κολοκυθοανθοί, ταραμάς, τσαλαφούτι, μανούρι, λαλάγγια, αυγοτάραχο, φασόλια, εξτρά παρθένο ελαιόλαδο, μαζί με ψαρικά και κρεατικά πρώτης ποιότητας μεταμορφώνονται σε πιάτα υψηλής αισθητικής. Η λεπτομέρεια είναι το κεντρικό σημείο, στο οποίο εστιάζει ο head chef, για να δημιουργήσει τις γαστρονομικές του αρμονίες, με την κάθε γεύση -από τα ορεκτικά έως τα κυρίως πιάτα και τα επιδόρπια- να είναι επιμελώς προσεγμένη και άψογα παρουσιασμένη.

Κάθε πιάτο, μια ανάκληση μνήμης
Ρωτώντας φίλους και γνωστούς που ορκίζονται στο μενού του Valaora «ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο;», οι απαντήσεις που πήρα αφορούσαν πολλές και διαφορετικές επιλογές. Στη δική μου απόδοση αυτό σημαίνει, ότι ο Δημήτρης Παλιούρας έχει καταφέρει αυτό που μόνο ένας καλός μάγειρας μπορεί: να σε κάνει να ανακαλύψεις μέσα από ένα πιάτο τις γεύσεις εκείνες, που σε συνδέουν με τις πιο αγνές σου μνήμες.
Την έμφαση στην ποιότητα μπορείς να την καταλάβεις ακόμα και με μια μπουκιά χειροποίητου προζυμένιου ψωμιού, που θα εμβαπτίσεις μέσα σε εξτρά παρθένο ελαιόλαδο.
Διαβάζοντας το μενού θα παρατηρήσεις τις λιτές, ελληνικές ονομασίες των πιάτων, όπως "μποστάνι", "χόρτα", "τομάτες", που σε κάνουν να αδημονείς να ανακαλύψεις τη γευστική πανδαισία τους. Παραδοσιακές γεύσεις συνδιαλέγονται με αναπάντεχα ταιριαστά υλικά, και δίνουν μια ενδιαφέρουσα απόδοση και αποδόμηση σε πιάτα, όπως οι γκόγκες της Πελοποννήσου ή το πλαστό της Ευρυτανίας.
Αν είσαι λάτρης του ψαριού, θα απολαύσεις φρέσκο ψάρι ημέρας, ταρτάρ γαρίδας, χταπόδι, καλαμάρι, μύδια ή και αθερίνα συνοδευόμενα με chutneys και τζελ, που αναδεικνύουν τη θαλασσινή πρώτη ύλη. Ως οπαδός της κρεατοφαγίας, θα μείνεις παραπάνω από ικανοποιημένος επιλέγοντας ταρτάρ μοσχαριού, μοσχαρίσιο παϊδάκι, βοδινά λουκάνικα, κόκορα και κοπές ημέρας béarnaise, που προκαλούν τους γευστικούς σου κάλυκες.  
Συνόδευσε το γαστρονομικό σου ταξίδι απολαμβάνοντας ένα κρασί, από την πολύ καλά ενημερωμένη wine list του Valaora, που εστιάζοντας στη δυναμική της ελληνικής γης συστήνει στους επισκέπτες του τις καλύτερες ποικιλίες των ελληνικών αμπελώνων, από την ευλογημένη γη της Νεμέας και όχι μόνο.
Το βράδυ, όταν ο ατμοσφαιρικός φωτισμός του Valaora και του Κάστρου θα αγκαλιάσουν σεβαστικά την έναστρη νύχτα και το φωτισμένο Μπούρτζι θα μοιάζει σαν όνειρο θερινής νυκτός, με ένα signature cocktail στο χέρι θα συζητάς με την παρέα σου όλα όσα έζησες εδώ. Τις γεύσεις, τα χρώματα, τις μνήμες, τους ήχους… Μέχρι την επόμενη φορά που θα έρθεις στο Valaora, που ποτέ δεν αργεί, μα πάντα περιμένεις με μια γλυκιά ανυπομονησία.

Αυτό το ήξερες;
Ρώτησε στο Valaora για την Gift Card του, έναν πολύ ωραίο τρόπο να πεις ευχαριστώ ή συγχαρητήρια σε κάποιον φίλο, συνεργάτη ή συνάδελφο.
Εδώ κάθε δεξίωση, dinner ή γιορτή μετατρέπεται σε μια μοναδική εμπειρία, που ικανοποιεί ακόμα και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο.
Αν σχεδιάζεις ένα privé δείπνο, μη διστάσεις να συζητήσεις το tailor made μενού με το ευγενικό και καταρτισμένο προσωπικό του Valaora, έτσι ώστε να δημιουργηθούν γεύσεις βάσει των δικών σας απαιτήσεων και αναγκών.
Ακόμα κι αν δεν γητεύεσαι από τις γλυκιές γεύσεις, μην υποπέσεις στο λάθος να φύγεις από το Valaora χωρίς να δοκιμάσεις τα ονειρεμένα του επιδόρπια.
Σημαντικό: Θυμήσου να κάνεις κράτηση λίγο καιρό πριν το επισκεφθείς.

Υπηρεσίες
Πλήρης κατάλογος και πιάτα ημέρας
Πλήρης Wine List
Γλυκό
Ποτά / Κοκτέιλ
Wi-Fi

Περίοδος Λειτουργίας
1η Απριλίου έως 30 Ιανουαρίου

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα - Κυριακή: 6μμ - 1πμ (η κουζίνα κλείνει στις 11μμ)
Τετάρτη: Κλειστά
Μεσημέρι ανοικτά μόνο Σάββατο και Κυριακή: 1μμ - 4μμ 

Ακτή Μιαούλη, Μπανιέρες, Ναύπλιο, Τ.Κ. 211-00
+30 698 9600 200
info@valaora.gr

Valaora

Ακτή Μιαούλη, Μπανιέρες, Ναύπλιο, Τ.Κ. 211-00