Αίολος
Γεύεσαι μια κατακόκκινη, ζουμερή ντομάτα και η γεύση και το άρωμά της πλημμυρίζουν όλο σου το είναι. Ζεις στην Ελλάδα, αλλά δεν ζεις συχνά αυτή την εμπειρία. Τη ζεις όμως σίγουρα στον Αίολο!
Οι μεγαλύτεροι σεφ έχουν πλέον καταλήξει, πως η ανώτατη μορφή κουζίνας αναδεικνύεται μέσα από τους πιο απλούς συνδυασμούς, που φτιάχνονται από πρώτης τάξης υλικά. Αυτό το συμπέρασμα το επιβεβαιώνεις, όταν βρίσκεσαι στο γραφικό σοκάκι της Βασιλίσσης Όλγας και κάθεσαι να φας στην ταβέρνα Αίολος. Δεν είναι τυχαίο, που στο Trip Advisor γράφονται για αυτήν οι καλύτερες κριτικές.
Ταβερνάκι με σφραγίδα ελληνική
Μιλώντας για ταβέρνα δεν εννοώ καμιά... γιαλαντζί, αλλά για αυθεντικό ταβερνάκι, με τα τραπεζάκια έξω στο στενάκι, στρωμένα με τα καρό τους τραπεζομάντηλα απέναντι από τενεκέδες χύμα φέτας, που τώρα παίζουν το ρόλο γλάστρας βασιλικού. Στεγασμένη στο ισόγειο ενός παλιού ναυπλιώτικου κτιρίου με μπλε παντζούρια, μέσα είναι χαμηλοτάβανη και φιλοξενεί γύρω στα 10 τραπεζάκια, ενώ τις εντυπώσεις σου κλέβουν πότε τα κάδρα με θαλασσινά θέματα στους τοίχους και πότε οι δεκάδες παιδικές ζωγραφιές στερεωμένες στον πάγκο του μπαρ.
Πιάτα "της μαμάς" να γλύφεις τα δάκτυλά σου
Μέσα στην κουζίνα "ζωγραφίζει" η Ελένη. Τα θέματά της αμιγώς ελληνικά: αμπελοφάσουλα, καγιανάς, γκιούλμπαστη να γλύφεις τα δάχτυλά σου, αρνάκι μπογάνα που λιώνει στο στόμα, καλαμάρι γεμιστό, γεμιστά, παραδοσιακός μουσακάς. Ρίχνω μια ματιά στον δίγλωσσο (ελληνικά- αγγλικά) κατάλογο, ο οποίος είναι... χορταστικός και γραμμένος με αρκετές πινελιές χιούμορ: τι ορεκτικά, τι τυριά, 14 διαφορετικές σαλάτες, μακαρονάδες, θαλασσινά, της ώρας, σπέσιαλ πιάτα (όπως σνίτσελ, μαρσάλα, ψαρονέφρι), αλλά και καρυδόπιτα, πορτοκαλόπιτα, χαλβάς για γλυκό τελείωμα. Κι όμως, δεν θες πολλά για να ευχαριστηθείς φαγητό. Ένα πιάτο αμπελοφάσουλα ή παντζάρια μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο, λίγα φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους ή ένα σαγανάκι από φέτα πανέ με σουσάμι, σε στέλνουν απευθείας στον πλανήτη Απόλαυση.
Συνομωσίες μιας "φιλικής εταιρείας"
Το χαμογελαστό γκαρσόνι που με εξυπηρετεί, φοράει ένα μπλουζάκι που γράφει "Αίολος: a friendly company", η οποία αποτελείται -εκτός από την Ελένη- από τον Χρήστο και τον Γιώργο. Ναι, εδώ μιλάμε για μια παρέα, μια "φιλική εταιρεία", που κάνει τη δική της επανάσταση προσπαθώντας να αναβιώσει την ελληνική κουζίνα, με υλικά κυρίως δικής τους παραγωγής. Τρεις φίλοι "που ψάχνουν νέους φίλους", όπως μου λένε. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ζωής τους. Ο στόχος τους, να φύγει ο άλλος από τον Αίολο ευχαριστημένος. Μεγάλη υπόθεση.
Αναζητώντας το αυθεντικό
Τρεις φίλοι, που δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από το αγνό, το νόστιμο, το γευστικό, που αναζητούν και ξέρουν πώς να αναγνωρίσουν και πού να βρουν τα φρέσκα υλικά. Γι' αυτό και η ντομάτα και η πατάτα τους προέρχονται από τις τοπ ελληνικές καλλιέργειες, η φέτα τους από παραδοσιακό παραγωγό, τα κρέατά τους είναι ένα κι ένα, επιλεγμένα με τα πιο αυστηρά κριτήρια. Ακόμα και το χύμα κρασί τους, όταν το δοκιμάζεις (τρία λευκά, τρία κόκκινα), καταλαβαίνεις πως εδώ σέβονται τον πελάτη -πώς αλλιώς θα τον κάνουν φίλο τους; Οι τρεις φίλοι δεν λένε πολλά. Γελάνε πολύ, δουλεύουν πολύ και μένουν πιστοί στο όνειρό τους. Όταν πας, θα με καταλάβεις.
Αυτό το ήξερες;
Ο Χρήστος, ο Γιώργος και η Ελένη δούλευαν στην ταβέρνα Αίολος τα τελευταία 10 χρόνια και από την 1η Μάρτη του 2014 ανέλαβαν την επιχείρηση.
Στον Αίολο μπορείτε να επιδοθείτε και σε μαραθώνιο γευσιγνωσίας κρασιών! Ειδικά, γνωρίστε τις εξαίρετες ελληνικές ποικιλίες και γευτείτε όσες από τις 150 ετικέτες ελληνικών κρασιών μπορείτε! Θα σας βοηθήσουν τα παιδιά με τις γνώσεις τους, αλλά μπορούν να οργανώσουν για σας και ιδιωτικά γευσιγνωσία, με την παρουσία ειδικών σομελιέ.
Τα γκαρσόνια εδώ μιλάνε 5 γλώσσες!
Ελληνική κουζίνα
Υπηρεσίες
Πακέτο, Μουσική, WiFi
Περίοδος λειτουργίας
Όλο το χρόνο.
Το χειμώνα (εκτός εορτών) ανοικτά κυρίως Παρασκευή και Σαββατοκύριακο.
Ωράριο Λειτουργίας
Κάθε μέρα: 12:00πμ έως 12:00 το βράδυ