BACK TO ALL

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου - 25 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2023

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, Peloponnese Documentary Festival

Αφιερωμένο στη μουσική είναι το φετινό 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που επιστρέφει με πλούσιο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων, σεμιναρίων, συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, τηλεδιασκέψεων, εκθέσεων και ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Το ραντεβού δίνεται από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο "Θεόδωρος Αγγελόπουλος" Εργατικoύ Κέντρου Καλαμάτας και σε άλλες 8 πόλεις της Πελοποννήσου: Ακράτα, Αμαλιάδα, Άργος, Γύθειο, Δημητσάνα, Καλαμάτα, Ξυλόκαστρο, Σπάρτη και Φιλιατρά.

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ φιλοξενεί 45 διεθνή ντοκιμαντέρ, 22 ελληνικά και 18 ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική ζώνη, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα για Ναύπλιο και Άργος αναμένεται να ανακοινωθεί.
Η διεθνής κριτική επιτροπή αποτελείται από τους σκηνοθέτες Turi Finocchiaro και Nathalie Rossetti και τη μοντέζ Μπονίτα Παπαστάθη. Φορείς που συνεργάζονται ως σήμερα, είναι η Σχολή Καλών τεχνών της Αθήνας, το τμήμα κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, τα τμήματα θεατρικών σπουδών και πολιτιστικής διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και την Καλαμάτα και τέλος το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με τα τμήματα Μετάφρασης-διερμηνείας και τεχνών ήχου και εικόνας.
Αφιερωμένο στη μουσική, το φετινό 9ο ΔΦΝΠ θα προβάλει 16 ντοκιμαντέρ, με το αφιέρωμα να πλαισιώνεται από σημαντικές πολιτιστικές δράσεις. Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, θα δοθεί το βραβείο του καλύτερου μουσικού ντοκιμαντέρ από τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Διοργάνωση
Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, Μπενάκη 11 Καλαμάτα, Τ.Κ. 241 00

Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Τζίνα Πετροπούλου

9ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, 9th Peloponnese Documentary Festival

Ναύπλιο - Κινηματογραφικό σεμινάριο για τη φόρμα της video art
Τετραήμερο σεμινάριο σκηνοθεσίας 20 ωρών σε 6 συναντήσεις, με τον σκηνοθέτη-παραγωγό Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη, για την εμβάθυνση στα πολύ μικρά video art με άξονα την ποίηση. Το σεμινάριο θα γίνει σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, 27-30 Οκτωβρίου 2023.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Χώροι διεξαγωγής
Υπό ανακοίνωση για Άργος και Ναύπλιο
Δείτε το Πρόγραμμα Καλαμάτας ΕΔΩ.

Online παρακολούθηση
Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ έρχεται και Online! 26 επιλεγμένες ταινίες του προγράμματος θα προβληθούν δωρεάν στην πλατφόρμα: https://peloponnisosdocfestival.com/.../peldo.../online-2023
Από τις 25/10 στις 10:00, μέχρι και τις 5/11 στις 24:00. Όλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες από την πρώτη μέρα και ισχύει περιορισμένος αριθμός θεάσεων.
Τις ταινίες μπορουν να απολαύσουν όσοι βρίσκονται εντός Ελλάδας.

Ημερομηνίες
25 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2023

Είσοδος
Ελεύθερη. Απαιτείται η έγκαιρη προσέλευση. 

Πληροφορίες
https://www.peloponnisosdocfestival.com/el/ 
T. +30 27210 22376
Ε. info@peloponnisosdocfestival.com
Σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/ 
Instagram, @peldocfest.

Αυτό το ήξερες;
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Πελοποννήσου γεννήθηκε το 2015, με πρωτοβουλία του "Κέντρου  Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας" (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία), με αρχικό σκοπό να παρέχει στις τοπικές κοινωνίες πρόσβαση σε ευρωπαϊκά και διεθνή ντοκιμαντέρ. Χάρη στις συνεχείς προσπάθειες των μελών του και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, το φεστιβάλ αναπτύχθηκε γρήγορα.
Στόχος του φεστιβάλ είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής δημιουργίας ντοκιμαντέρ, η συμβολή στην κινηματογραφική εκπαίδευση και η ανάπτυξη ανταλλαγών μεταξύ επαγγελματιών του κινηματογράφου, η ανάπτυξη του κοινού του εκτός της Περιφέρειας μέσω της επικοινωνιακής στρατηγικής του, η ενίσχυση των συμφωνιών και των συνεργασιών με άλλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ και ιδρύματα.
Η κύρια εκδήλωση του Φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη της Καλαμάτας, ενώ μεγάλο μέρος του προγράμματος προβάλλεται σε άλλες 8 πόλεις της Πελοποννήσου (Καλαμάτα, Πάτρα, Σπάρτη, Άργος, Ναύπλιο, Γύθειο, Αμαλιάδα, Ξυλόκαστρο και Ακράτα), ενώ ο αριθμός των πόλεων του δικτύου αυξάνεται κάθε χρόνο.
Το 9ο ΔΦΝΠ, πραγματοποιείται με την Οικονομική Υποστήριξη και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ). Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμοι Καλαμάτας, Άργους - Μυκηνών, Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης και Ήλιδας.

9ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, 9th Peloponnese Documentary Festival

37.564411498963, 22.80572232182