BACK TO ALL

Wild Duck eat & drink

Από 22 €
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
  • Listing
Μπουμπουλίνας 67, Ναύπλιο Αργολίδας, ΤΚ. 211-00
+30 27520 28562
wildducknafplio@gmail.com
Από 22 €

Όταν τα Χριστούγεννα του ’19 το "Wild Duck" άπλωσε τα φτερά τou στην παραλιακή του Ναυπλίου, δεν εντάχθηκε απλά στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης, αλλά κατάφερε άμα τη εμφανίσει τou να τον αλλάξει άρδην.
Το εστιατόριο με την ονομασία, που αναφέρεται σε πρώτο επίπεδο ανάγνωσης στην βιοποικιλότητα των τοπικών υδροβιότοπων και σε δεύτερο επίπεδο παραπέμπει σημειολογικά στο γνωστό έργο του Ίψεν, κατάφερε να εκθειάζεται από τους λάτρεις της καλής γεύσης, με τη φήμη του να διαδίδεται τόσο γρήγορα, όσο το πέταγμα μιας αγριόπαπιας! Τι κάνει αυτή τη σχετικά νέα (υπολογιζόμενης και της Covid περιόδου) εστιατορική άφιξη να συζητιέται τόσο πολύ; Τι ξεχωριστό προτείνει σε ένα ήδη εκπαιδευμένο γευστικά κοινό, που ενδεχομένως έχει φάει στα καλύτερα εστιατόρια ανά την Ελλάδα ή και σε κοσμοπόλεις ανά την υφήλιο; Τις απαντήσεις θα μου έδινε η ιδιοκτήτρια του Wild Duck, η τόσο ξεχωριστή Δήμητρα Κωστοπούλου, μα τελικά τις πήρα μέσα από δυο πιρουνιές ξινού τραχανά...

Μινιμαλισμός με artistique διάθεση
Φτάνω στην ακτή Μιαούλη, έξω από το υπέροχα αναπαλαιωμένο κτίριο, στο ισόγειο του οποίου φιλοξενείται το εστιατόριο. Νιώθω την ενδοξότητα του παρελθόντος –διάχυτη, θα μου πεις, ολούθε στην ιστορική αυτή πόλη- μα κοίτα που εδώ συνδιαλέγεται με τη θετική αύρα, που αγκαλιάζει πάντα καθετί ελπιδοφόρο...
Μπροστά μου ο εξωτερικός χώρος του Wild Duck, ένας μικρός ύμνος στον μινιμαλισμό, με τα μαύρα τραπέζια και τους μπαμπού καναπέδες να συνυπάρχουν αρμονικά με τα εντυπωσιακά φωτιστικά, κάποια με υλικό ρατάν αιωρούμενα, κάποια αληθινά έργα τέχνης δια χειρός Francesco Moretti, επιδαπέδια και (απο)γειωμένα.
Ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου μακρόστενος, διαμπερής, νωχελικά φωτισμένος από τις ηλιαχτίδες του μεσημεριού, που δραπετεύουν από τα παράθυρα. Η διακόσμηση προσεγμένη, αλλά όχι στημένη και σοβαροφανής -και δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από μια γυναίκα με υψηλό αισθητικό κριτήριο, όπως η Δήμητρα. Λατρεύω το στοιχείο του ξύλου και τις γήινες αποχρώσεις, την οικειότητα που αποπνέει η επίπλωση. Στέκεται το βλέμμα στο μπαρ κι εκπλήσσομαι ευχάριστα από την ελαχίστως πιο χαμηλή μπάρα, όπου μπορεί να καθίσει μια μικρή παρέα και να μοιραστεί φαγητό, ποτά και γέλια.

Κουζίνα ανοιχτή στην εντοπιότητα και τη δημιουργικότητα
Στο βάθος, ήχοι σαν πρόβα τζενεράλε μιας τοπικής μπάντας κρουστών, με οδηγούν στην open kitchen. Εδώ, ο πολύ καλός chef Ηλίας Κόσσυβας μαζί με την ομάδα του δημιουργεί πιάτα, που μιλάνε πρώτα στο συναίσθημα και κατόπιν στον ουρανίσκο, ανακαλώντας μνήμες, συνδέσεις, και προσωπικές ιστορίες. Μια αποθέωση της μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας, που βασίζεται στις αυθεντικές παρασκευές και τις σπιτικές γεύσεις.
Ο chef έχει στα χέρια του φρέσκα εποχιακά προϊόντα από τα περιβόλια και τα κτήματα της οικογένειας, όπως το παρθένο ελαιόλαδο από τον ελαιώνα, τα λαχανικά, τα μυρωδικά, τα βότανα και τις πατάτες "Χωστής" από το "Λυκοτρούπι",  τον σημερινό Άγιο Αντώνιο Αργολίδας, τα αυγά από τα κοτέτσια τους, τα γαλακτοκομικά από το τυροκομείο τους στον Άγιο Ανδριανό. Για το μενού του, επιλέγει φρέσκο ψάρι από την Κοιλάδα, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, λουκάνικα Επιδαύρου, χειροποίητα ζυμαρικά από την Κάντια και... γιαγιαδίστικο τραχανά. Επιτέλους, ένα εστιατόριο που δεν αρκείται στο να αντιγράφει, αλλά δημιουργεί πρωτόλειο μενού, δεν υποτιμά τον εαυτό του υποδυόμενο κάτι ξένο, αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως κάτι μοναδικό, αναδεικνύει τα τοπικά προϊόντα και μέσα από αυτά εξαίρει την αξία της ελληνικής οικογένειας.

Τραχανάς ξινός, με μία γλύκα τόση...!
Παίρνω στα χέρια μου το μενού και η Δήμητρα με προκαλεί να εντοπίσω το πρώτο πιάτο, που μου κάνει εντύπωση, αυτό που θα παράγγελνα τώρα, αυτή τη στιγμή. Αμφιταλαντεύομαι για δευτερόλεπτα, "το φρέσκο ψάρι ημέρας με ξινό τραχανά" λέω. Η Δήμητρα χαμογελά, το αγαπά και η ίδια αυτό το πιάτο, "ο τραχανάς είναι χειροποίητος, της πεθεράς μου, της κυρίας Πάτρας" ξεστομίζει οδεύοντας προς την κουζίνα. 
Μέχρι να ετοιμαστεί το πιάτο, η Δήμητρα μου προσφέρει να δοκιμάσω το βούτυρό τους (δεν θυμάμαι αν είχα γευτεί ποτέ τόσο γεμάτη, αυθεντική βουτυρένια γεύση) και ένα από τα τυριά τους με μαρμελάδα από τοματίνια -ορεκτικό που σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις, όταν πας. Σε λίγη ώρα, το τραπέζι μας είναι στρωμένο με όμορφα σουπλά, πιάτα και ποτήρια. Στη μέση ένα μεγάλο πιάτο, που μοιραζόμαστε με τη Δήμητρα – μια ένδειξη τρυφερή, που γλυκαίνει την καρδιά μου. Τσιμπολογώντας την περίφημη ζεστή focaccia του Wild Duck και απολαμβάνοντας γουλιές ενός δροσερού λευκού οίνου, αφήνω τη Δήμητρα να με παρασύρει στο 1925, όταν οι προπαππούδες τους έφτασαν από την Αρκαδία στο "Λυκοτρούπι" Αργολίδας, στον Άγιο Αντώνιο, και άρχισαν να γράφουν την οικογενειακή τους ιστορία.

Οι μικρές αποκαλύψεις ενός ευφυούς μενού
Το Wild Duck δεν θα σου αποκαλυφθεί από το πρώτο γεύμα. Ναι, θα σου συστηθεί από την αρχή και θα το αγαπήσεις. Να του επιτρέψεις, όμως, να σου ξεδιπλωθεί σταδιακά, φορά στη φορά, πιάτο στο πιάτο. Θα εντοπίσεις τα αγαπημένα σου και θα τα ζητάς επίμονα. Κι από την άλλη, θα δοκιμάζεις κάθε φορά κάτι καινούριο και η λίστα των αγαπημένων θα μεγαλώνει. Το βρίσκω υπέροχο και ευφυές.
Προσωπικά, έχω ξεχωρίσει ορισμένα πιάτα, που μοιράζομαι μαζί σου (το μοίρασμα είναι λέξη-κλειδί εδώ, αρχίζεις να το καταλαβαίνεις;). Από τις σαλάτες, ξεχωρίζω την ελληνικότατη Αλμύρα με λουκάνικο Επιδαύρου, λεμόνι και φρέσκο καλαμάρι, και την εξωτική Ανάμεικτη με αβοκάντο, μάνγκο, γαρίδες, λεμόνι και κόκκους μουστάρδας. Από τα ορεκτικά, εκτός από τη φέτα με μαρμελάδα από τοματίνια, που προανέφερα, δοκίμασε οπωσδήποτε το Νιόκι πατάτας με ραγού μανιταριών, κρέμα και μυρωδικά, καθώς και το Λαβράκι ceviche με λεμόνι, τσίλι και μυρωδικά. Στην κατηγορία Pasta & risotti, αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι τα spaghetti με καπνιστή πανσέτα, αυγό ποσέ, πιπέρι και κρέμα παρμεζάνας, ενώ στα κυρίως, εκτός από το Ψάρι ημέρας με ξινό τραχανά, λατρεμένο πιάτο είναι ο Χοιρινός λαιμός, με πουρέ αγκινάρας Ιρίων και chutney πράσινου μήλου.

Εν αρχή ην... το cocktail
Νοείται ένα εξαιρετικό γεύμα χωρίς τη συνοδεία ενός ταιριαστού κρασιού; Ρητορικό το ερώτημα. Η wine list του Wild Duck είναι πολύ ενημερωμένη και πλούσια, με ετικέτες από τις πλέον χαρακτηριστικές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Αν δεν είσαι γνώστης του οίνου, να είσαι σίγουρος ότι το προσωπικό θα σου προτείνει το κρασί, που θα συνοδεύσει αρμονικά τις γεύσεις που επέλεξες.
Αν θέλεις να θέσεις το γεύμα σου ένα επίπεδο πιο ψηλά, θα σου πρότεινα να το ξεκινήσεις ή και να το ολοκληρώσεις με ένα καλό cocktail. Προσωπικές μου αδυναμίες, το Calle Verde με αρωματικό premium τσίπουρο, πράσινο μήλο, μέντα και λάιμ, το Othonos Street με τζιν αρωματισμένο με κάρδαμο, αγγούρι, τζίντζερ, λάιμ, σόδα και ελιές, και το Alley Spritz με Aperol, βερμούτ, grapefruit soda και λεβάντα.
Με ένα Calle Verde στο χέρι επιστρέφω στη σκέψη, που συνδέει το Wild Duck με το ιψενικό έργο και καταλήγω απόλυτη: ένα εστιατόριο, όπως ακριβώς και ένα βιβλίο ή μια παράσταση, θεωρείται πραγματικά καλό, όταν φεύγοντας νιώθεις χορτασμένος και αχόρταγος μαζί. Όταν νιώθεις την ψυχή σου γεμάτη, χωρίς απαραίτητα να ξέρεις το γιατί. Δεν αποδομούνται όλα. Δεν εξηγούνται όλα. Καμιά φορά, το συναίσθημα αρκεί. Κι αν το φαγητό δεν είναι συναίσθημα, τότε τι; Τότε, δεν έχεις έρθει ακόμα στη φωλιά της "Αγριόπαπιας"!

Αυτό το ήξερες;
Κάθε εξάμηνο το μενού ανανεώνεται δημιουργικά.
Αν είσαι vegan ή vegetarian, θα βρεις εδώ εξαιρετικές επιλογές.
Δοκίμασε οπωσδήποτε το limoncello, που φτιάχνεται με λεμόνια της οικογένειας και κρητική ρακή.
Στη λίστα των ποτών, θα βρεις ακόμα μια μεγάλη ποικιλία από: Mocktails, apperitive, digestive, βερμούτ, βότκα, τζιν, τεκίλα, ρούμι, ουίσκι, μαλτ, κονιάκ και μπύρες από τοπικές μικροζυθοποιείες.
Βάλε στα συν, ότι εδώ θα βρεις πολλές επιλογές για κρασί σε ποτήρι.
Παρατήρησε λεπτομέρειες, όπως το ότι τα ποτά συνοδεύονται από νόστιμα μπρουσκετάκια και όχι από ξηρούς καρπούς.
Είσαι λάτρης των γλυκών γεύσεων; Μην χάσεις την ευκαιρία να γευτείς τα χειροποίητα γλυκά του Wild Duck. Ναι, είναι καλοί και σε αυτό.
Τις πρωινές ώρες, στους χώρους του Wild Duck σερβίρεται το εξαιρετικό πρωινό, για τους διαμένοντες στα γειτνιάζοντα καταλύματα Αδιάντη & Αμυμώνη, αλλά στις Amymone Suites (στο ίδιο κτίριο με το Wild Duck), όλα ιδιοκτησία της οικογένειας.

Μεσογειακή κουζίνα

Υπηρεσίες
Πακέτο, Μουσική με DJ κάθε μέρα, Wi-Fi

Περίοδος λειτουργίας
Όλο το χρόνο.

Ωράριο Λειτουργίας
Κάθε μέρα: 17:30 έως 23:30 με 24:00 περίπου

Μπουμπουλίνας 67, Ναύπλιο Αργολίδας, ΤΚ. 211-00
+30 27520 28562
wildducknafplio@gmail.com

Wild Duck eat & drink

Μπουμπουλίνας 67, Ναύπλιο Αργολίδας, ΤΚ. 211-00