BACK TO ALL

Πελοπόννησος - Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Οινοτουρισμός Ναύπλιο, Wine Tourism Nafplio

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού και μας προσκαλούν να γιορτάσουμε μαζί τους. Τα επισκέψιμα οινοποιεία των "Δρόμων του Κρασιού Πελοποννήσου" μας προσφέρουν μοναδικές ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές. Με αφετηρία το Ναύπλιο και τα οινοποιεία της Αργολίδας, ξεκινά ένα μαγικό ταξίδι στους Δρόμους Κρασιού...

Μέσα από επιλεγμένες διαδρομές, που διασχίζουν τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, οι Δρόμοι Κρασιού της Πελοποννήσου μας φέρνουν πιο κοντά σ’ έναν από τους αρχαιότερους αμπελώνες παγκοσμίως, για να γνωρίσουμε τον κόσμο του κρασιού σε 40 ονομαστά οινοποιεία.
Μια μέρα, που στοχεύει να βιώσουμε την εμπειρία που προσφέρει ο οινοτουρισμός, συνδυάζοντας τη γνωριμία με τον αμπελώνα, την οινοποίηση και την οινογευσία, με την ομορφιά του κάθε τόπου που θα επισκεφθούμε.
Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου, που μόλις ολοκληρώθηκε.

Η Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009, ως Ευρωπαϊκή ημέρα Οινοτουρισμού (European Day of Wine Tourism) και εορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Από το 2019 εορτάζεται και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στον εορτασμό της "Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού" συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας μας. Προγραμμάτισε από τώρα την εκδρομή σου για την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, καθώς έχεις τη δυνατότητα να επισκεφθείς τα οινοποιεία των οινοτουριστικών δικτύων, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι!

Οινογνωσία Ναύπλιο, Wine Tastings Nafplio
Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού 2023, International Wine Tourism Day 2023

Στην Πελοπόννησο, στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 12/11/23, έχουν δηλώσει -μέχρι στιγμής- ότι θα συμμετέχουν με εκδηλώσεις, ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες τα παρακάτω Οινοποιεία μέλη της ΕΝΟΑΠ (αναμένονται περισσότερα): 
Αργολίδα
Κτήμα Σκούρας, Παπαντώνης, Κορονιώτης
Αρκαδία
Κτήμα Τσέλεπος, Κτήμα Τρουπή
Αχαΐα
Achaia Clauss, Acheon winery, Τετράμυθος, Ρούβαλης
Ηλεία
Κτήμα Μερκούρη, Κτήμα Μπριντζίκη, Κτήμα Δρούβα
Κορινθία
Κτήμα Παλυβός, Κτήμα Γκόφας, Κτήμα Ράπτη, Λαφαζάνης, Κτήμα Βασιλείου -Νέμειον, Κτήμα Μπαραφάκας, Κτήμα Μπαϊρακτάρης, Κτήμα Σελλάς

Ημερομηνία - Ώρα
Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, από 11:00 έως 17:00

Πληροφορίες - Σύνδεσμοι
Peloponnese Wine Roads
Τ. +30 697 9116 736, Ε. manolis@enoap.org 
Η οινοτουριστική σελίδα της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝ.Ο.Α.Π.) με νέα από τα επισκέψιμα οινοποιεία - μέλη της: https://www.facebook.com/PeloponneseWineRoads/

Αυτό το ήξερες;
Η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) ιδρύθηκε την 1η Ιουνίου 1998 με έδρα την Τρίπολη. Η ΕΝΟΑΠ αποτελεί τη μεγαλύτερη Ένωση οινοπαραγωγών στον ελλαδικό χώρο και αριθμεί στις μέρες μας 60 μέλη με τάσεις συνεχούς διεύρυνσης και δυναμικής παρουσίας.
Η ΕΝΟΑΠ στηρίζει την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Πελοπόννησο, συμμετείχε στην κατάρτιση του Εθνικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του ελληνικού κρασιού, διοργανώνει εκθέσεις κάθε χρόνο στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τη βοήθεια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, παρουσιάσεις, MasterClasses για την προβολή των κρασιών στον Καναδά και στις ΗΠΑ, φιλοξενεί και ξεναγεί παράγοντες του διεθνούς οινικού χώρου, δημοσιογράφους, sommelliers, masters of wine, επαγγελματίες της εστίασης, εισαγωγείς και εμπόρους οίνου.

αμπελώνας Νεμέα, Nemea wine land

37.68086548337, 22.69015789032