BACK TO ALL

Βουλευτικό - Ιστορίες ανθρώπων της σχεδόν διπλανής πόρτας, Κυριακή 10 Απριλίου 2022

παρουσίαση βιβλίου Ναύπλιο, book presentation Nafplio

Οι Εκδόσεις Γκοβόστης, το Βιβλιοπωλείο Αποσπερίτης και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας παρουσιάζουν στο Βουλευτικό Ναυπλίου την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 το απόγευμα, τη συλλογή διηγημάτων "Ιστορίες ανθρώπων της σχεδόν διπλανής πόρτας", του δικηγόρου και συγγραφέα κ. Βελισσάριου Πετίνη.

Πρόκειται για ιστορίες με ήρωες ανθρώπους της "σχεδόν διπλανής πόρτας", που αγωνίζονται να ξεφύγουν από τις μυλόπετρες της Ιστορίας ή την ταπεινή καταγωγή τους, για να καταλήξουν έρμαιο των παθών ή της τραγικής τους μοίρας...
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Αγάθη Γεωργιάδου, Δρ. Φιλολογίας - Κριτικός Λογοτεχνίας και ο κ. Τάσος Χατζηαναστασίου, Δρ. Ιστορίας - Εκπαιδευτικός.  Όπως αναφέρει η κ. Γεωργιάδου, ο συγγραφέας, με γλαφυρότητα και παραστατικό λόγο, παρουσιάζει τη μεγάλη εικόνα (προσφυγιά, δικτατορία του Μεταξά, Κατοχή, Εμφύλιο, μεταπολεμική και σύγχρονη εποχή) με στόχευση όμως στις ιστορίες των ανθρώπων και σε "εκείνο που τους συμβαίνει, καθώς κάνουν άλλα σχέδια".
Παρών θα είναι και ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος θα συνομιλήσει με το κοινό (Βλ. στοιχεία Βιογραφίας του στο τέλος του άρθρου).

Χώρος διεξαγωγής
Βουλευτικό

Ώρα έναρξης
19:00

Είσοδος
Ελεύθερη
Επιτρέπεται σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς των υγειονομικών πρωτοκόλλων για κλειστούς χώρους, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και με τη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Αυτό το ήξερες;
Η εκδήλωση υλοποιείται με την υποστήριξη του ΔΟΠΠΑΤ - Δήμου Ναυπλιέων.
Το βιβλίο αυτό του Β. Πετίνη των 240 σελίδων, νέας κυκλοφορίας, εκδόθηκε το 2021 και βρίσκεται στην 1η έκδοση. 

Βουλευτικό Ναυπλίου, Vouleftiko building of Nafplio Peloponnese Greece
Ιστορίες ανθρώπων της σχεδόν διπλανής πόρτας παρουσίαση βιβλίου Ναύπλιο, stories of people next door book presentation Nafplio

Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα
"Γεννήθηκα στην Αθήνα, άλλα είμαι Ακαρνάνας στην καταγωγή. Ανδρώθηκα μαζί με την ποίηση σε επτά επαρχιακές πόλεις, μεταξύ των οποίων το ιστορικό Ναύπλιο, τα Γιάννενα και η Θεσσαλονίκη. Τα χρόνια της δικηγορίας δεν καταπιανόμουν με τη συγγραφή, αλλά επασυνδέθηκα με αυτήν την αγάπη οριστικά και αμετάκλητα προ εξαετίας. Τον Δεκέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική συλλογή μου με τίτλο Υπερμετρωπία από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδη".

37.565692291134, 22.796229512383