BACK TO ALL

Βουλευτικό - Συναυλία Toccata, Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Toccata lake Tahoe performance

Η μεγάλη συμφωνική ορχήστρα και χορωδία "Toccata" της περιοχής Tahoe των ΗΠΑ, έρχεται πρώτη φορά φέτος τον Απρίλιο στην Ελλάδα, για μια ακόμη συναρπαστική συναυλία -μετά την Αθήνα: το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στο Βουλευτικό, στο Ναύπλιο, 34 Αμερικανοί μουσικοί επί σκηνής, με ένα πλούσιο εκκλησιαστικό και κλασικό ρεπερτόριο, που θα μας καθηλώσει...

Επί σκηνής θα βρεθούν 11 μέλη ορχήστρας παίζοντας τσέλο, αρμόνιο, όμποε (οξύαυλο), κόκκινο βιολί, βιόλα, βιολί, μαζί με 23 μέλη χορωδίας, σε μια μαγική συναυλία διάρκειας 1 ώρας και 15 λεπτών.

O James Rawie είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ο μαέστρος της Toccata, με μια αξιοσημείωτη και επιτυχημένη καριέρα στη κλασική μουσική ως μαέστρος.
Η Elizabeth Pitcairn είναι η εξέχουσα σολίστ της Toccata, διάσημη για το "κόκκινο βιολί" της. Από τις πιο αναγνωρισμένες σολίστ, με μια διεθνή παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο. Το "κόκκινο βιολί" της είναι ένα κόκκινο Mendelssohn Στραντιβάριους του 1720, ένα από τα πιο μυθικά μουσικά όργανα, που λέγεται ότι έχουν εμπνεύσει τη βραβευμένη ταινία "Το κόκκινο βιολί". Το πάθος και η αφοσίωσή της στην κλασική μουσική την έχουν καταστήσει μια διάσημη και ταλαντούχα διεθνή σολίστ, με μια μακρά καριέρα.

Toccata
Η ορχήστρα και η κοινότητα των χορωδιακών καλλιτεχνών της περιοχής του Tahoe ιδρύθηκε το 2005 από τους James και Nancy Rawie, ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός μουσικών τεχνών, με βάση τη λίμνη Tahoe στη Νεβάδα. Σταδιακά, η αύξηση της χρηματοδότησης και της στήριξης των τοπικών κοινοτήτων έδωσαν ώθηση στη Toccata να γίνει μια μπάντα, που τακτικά εκτελούσε μεγάλα συμφωνικά έργα. Χρόνο με τον χρόνο, η αναγνώριση και η φήμη της χορωδίας αυξάνεται αξιοσημείωτα, εφόσον περισσότεροι νέοι και ενήλικες μουσικοί είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν στη χορωδία. Η Toccata καθιστά την κλασική μουσική προσβάσιμη και ευχάριστη για το κοινό. Ωστόσο, η Toccata διαδίδει την καλλιτεχνική ενέργεια και το πάθος για τα κλασικά ρεπερτόρια, όχι μόνο μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Μερικές από τις χώρες που έχει επισκεφτεί, είναι οι εξής: 2015 τουρ στην Ιταλία, 2017 τουρ στο Salzburg και στην Πράγα, 2019 τουρ στη Σλοβακία και στην Ουγγαρία κ.λπ. Τα τελευταία τουρ της Toccata ήταν στη Γαλλία και στην Ισπανία. Οι μουσικοί πραγματοποίησαν τις συναυλίες τους σε ιδιαίτερους χώρους, όπως ο καθεδρικός ναός της Tουλούζης, ένας μικρός παλιός ναός με όμορφες τοιχογραφίες στη Καρκασσόν, στο θέατρο και μουσείο Dali, στη βασιλική του Μοντσερράτ, στο γοτθικό θέατρο της Βαρκελώνης και στην κρύπτη της Sagrada Familia -τώρα δε και στο δικό μας Βουλευτικό!

Toccata Orchestra in Nafplio

Ρεπερτόριο
Gloria enexcelsis - Laudamuste - Antonio Vivaldi
Amazing Grace - (arr. M. Mullin) - John Newton
Pie Jesu (Requiem) Joy Strotz, Jackie Lengfelder, soprano Americana
Αrr. M. Mullin - Andrew Lloyd Webber): Selections will be picked from this list:
- Elijah Rock Spiritual Stuart Duke, baritone - (arr. Jester Hairston)
- Walk down that lonesome road - (arr. David Brock) - James Taylor
- Deep River Spiritual (arr. Norman Luboff)
- Good News Spiritual (arr. William Dawson)
- American Tune (arr. P.Simon / B.Danoff /Rawie) - Johann Sebastian Bach
- Concerto for violin, Oboe and Strings Mvt 1 - Johann Sebastian Bach
- Con Te Partiro /Time to Say Goodbye (Lucio Quarantotto / Francesco Sartori)
Concerto Op. 8 #1 in E major: Spring RV. 697 Contest of Harmony & Invention - Antonio Vivaldi
Allegro - Largo e pianissimo - Allegro pastorale (Elizabeth Pitcairn, violin)
Choose Something Like A Star, from Frostiana Randall Thompson
Hallelujah (arr. M. Mullin) - Leonard Cohen

Διάρκεια συναυλίας
1 ώρα και 15 λεπτά

Τόπος διεξαγωγής
Βουλευτικό Ναυπλίου

Ημερομηνία
Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Ώρα έναρξης
20:00 

Είσοδος
Ελεύθερη

Πληροφορίες - Διοργάνωση
Ωδείο Ναυπλίου Αγγελικής Μαυρούλη, Τ. +30 27520 25900.

Αυτό το ήξερες;
H Toccata έρχεται στο Ναύπλιο, αμέσως μετά την εμφάνισή της στην Αθήνα, στον καθολικό Ι. Ναό Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και στην Μητρόπολη Πειραιά, σε μια εμβληματική εκκλησία 200 ετών!

Toccata Orchestra on stage

37.565684155229, 22.796351358388