BACK TO ALL

Μικρό θέατρο Επιδαύρου - Πρόγραμμα παραστάσεων 2023

Μικρό θέατρο Επιδαύρου, Little Theater of Epidaurus, Small Epidaurus Theatre

Με τον υπότιτλο "Η ελευθερία των άλλων", με διεθνείς αφίξεις, σημαντικούς εγχώριους δημιουργούς, ανερχόμενους καλλιτέχνες και νέες πρωτοβουλίες με το βλέμμα στραμμένο πάντα στην εξωστρέφεια, άνοιξε και φέτος το καλλιτεχνικό πρόγραμμα παραστάσεων και στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου.

Πρόγραμμα

Μουσική 
8 Ιουλίου 2023 - 21:30
Ο λυράρης της Κρήτης Ψαραντώνης έρχεται στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 8 Ιουλίου, για μια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Θέατρο - Πρεμιέρα / Κύκλος Contemporary Ancients
14 & 15 Ιουλίου 2023 - 21:30
Τα "Συμπτώματα από την έλλειψη βάρους" του Γιάννη Σκαραγκά παρουσιάζονται στις 14 και 15 Ιουλίου σε σκηνοθεσία Έμιλυς Λουίζου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Εμπνευσμένο από τις Ευμενίδες του Αισχύλου, μια ιστορία για τη βαρύτητα της τραυματικής ανάμνησης, αλλά και για τον ανθρώπινο χαρακτήρα, που είτε σε έναν άλλο πλανήτη, είτε σε μια νέα εποχή κουβαλάει το ίδιο, αφόρητο σκοτάδι.

Θέατρο - Πρεμιέρα "Grape" / Κύκλος Contemporary Ancients
21 & 22 Ιουλίου 2023 21:30
Θήβα: A Global Civil War
O Παντελής Φλατσούσης ανιχνεύει τη σύνδεση σκηνής και πρόσφατης ιστορίας με όχημα το θέατρο ντοκουμέντο, εστιάζοντας στο φαινόμενο του εμφυλίου πολέμου.
Τέσσερις επαγγελματίες ηθοποιοί από διαφορετικές χώρες του κόσμου (Βοσνία, Ελλάδα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Λίβανος) μετατρέπονται σε αφηγητές-διαμεσολαβητές μεταξύ τοπικού και παγκόσμιου, συγκαιρινού και αιώνιου, σε μια παράσταση μεταξύ ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, θεάτρου και κινηματογράφου, σε διάλογο με το Επτά επί Θήβας. Και μαζί με τους θεατές ανιχνεύουν το γιατί ο πόλεμος, παρότι μισητός απ’ όλους, εξακολουθεί να διαμορφώνει τα ανθρώπινα πεπρωμένα.

Θέατρο - Πρεμιέρα / Κύκλος Contemporary Ancients
28 & 29 Ιουλίου 2023 - 21:30
Φιλοκτήτης του Χρήστου Οικονόμου
Εμπνευσμένο από τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή
Ο Φιλοκτήτης είναι ηγετικό στέλεχος μιας ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης. Έπειτα από μια αποτυχημένη επίθεση, που είχε ως συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα μια νεαρή γυναίκα, εγκαταλείπει την οργάνωση και βρίσκει καταφύγιο σ’ έναν τόπο αυτό-εξορίας. Οι ενοχές για το θανάσιμο σφάλμα του, τον σημαδεύουν σωματικά και ψυχικά: έχει γεράσει πρόωρα, υποφέρει από μια ανοιχτή πληγή στο πόδι, και στις παραισθήσεις του βλέπει το φάντασμα της νεκρής γυναίκας. Χρόνια αργότερα, δύο νεότερα μέλη της οργάνωσης, η Καμία και ο Πυρ, αναλαμβάνουν να βρουν τον Φιλοκτήτη και να τον πείσουν να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Η συνάντηση τους θα πάρει τον χαρακτήρα μιας αναμέτρησης που θα αποβεί μοιραία για όλα τα πρόσωπα.

Θέατρο - Πρεμιέρα / Κύκλος Contemporary Ancients
4 & 5 Αυγούστου 2023 - 21:30
"Γίνεται δέντρο το πουλί;" του Χρήστου Χωμενίδη
Εμπνευσμένο από τον Ίωνα του Ευριπίδη
Εκκινώντας από τον Ίωνα, ακατάτακτη τραγωδία του Ευριπίδη, ο Χρήστος Χωμενίδης έχει γράψει ένα έργο, που διαλαμβάνει –ανάλαφρα μα καίρια– θεμελιώδη, διαχρονικά ζητήματα, τις ρίζες κάθε ανθρώπου, την εξουσία, τον έρωτα, τον πόθο.
Ο Τάκης Τζαμαργιάς εμπνέεται από το έργο του Χωμενίδη και δημιουργεί μια παράσταση ευφορικά βαλκανική, με φαντεζί τραπέζια πάνω στα αναθήματα των Δελφών και άφθονη σαμπάνια.

Μουσική 
12 Αυγούστου 2023 - 21:30
Σταμάτης Κραουνάκης, "Έρως ανίκατε μάχαν"
Ο ερωτικός Κραουνάκης...
Special Guest Λυδία Φωτοπούλου

19 Αυγούστου 2023 - 21:30
Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου
Προβολή ταινίας "Φαίδρα" του Ζιλ Ντασέν
Κινηματογραφική μεταφορά του Ιππόλυτου του Ευριπίδη, η Φαίδρα, με την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη στον ομώνυμο ρόλο και συμπρωταγωνιστή τον Άντονι Πέρκινς, είναι από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ταινίες του Ζιλ Ντασέν. Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο Ντασέν μαζί με τη Μαργαρίτα Λυμπεράκη, ενώ η μουσική είναι του Μίκη Θεοδωράκη. Η ενδυματολόγος Ντένη Βαχλιώτη ήταν υποψήφια για Όσκαρ Κοστουμιών και η Μελίνα Μερκούρη για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας.
Η προβολή της ταινίας εγκαινιάζει τη σύμπραξη μεταξύ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και του Φεστιβάλ συνομιλώντας ταυτόχρονα με το πρόγραμμα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Το Φεστιβάλ ξεκινάει με τον Ιππόλυτο σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο μεγάλο Θέατρο και κλείνει με την κινηματογραφική Φαίδρα στη Μικρή Επίδαυρο.

Μικρό θέατρο Επιδαύρου, Little Theater of Epidaurus
παράσταση στο Μικρό θέατρο Επιδαύρου, performance in the Little Theater of Epidaurus

Tips
Όλες οι παραστάσεις παίζονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.
Στάθμευση για Ι.Χ. αυτοκίνητα στο πάρκιγκ της Παλαιάς Επιδαύρου (λιμάνι). Θα περπατήσετε 10 λεπτά περίπου για να φτάσετε στο θέατρο.
Για λόγους αποφυγής ταλαιπωρίας και λόγω οδηγιών των υγειονομικών αρχών, συστήνεται να προσέλθετε 90΄ πριν από την έναρξη της κάθε παράστασης.
Τα αυτοκίνητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες μπορούν να φτάσουν μέχρι το χώρο του θεάτρου. Η ταξιθεσία αναλαμβάνει να βοηθήσει για να φτάσετε μέχρι το θέατρο.

Πληροφορίες εισιτηρίων
Ενιαία Ζώνη 5€ - 25€
Τ.
 +30 210-7234567 (Δευτέρα με Κυριακή 09:00-21:00). Ηλεκτρονική αγορά: aefestival.gr

Δεν επιτρέπονται
H είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης, παρά μόνο στο διάλειμμα, εφόσον προβλέπεται.
Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών.
Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο θέατρο.
Τα ψηλά τακούνια
Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της παράστασης.
Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.
Το φιλοδώρημα.

Αυτό το ήξερες;
Κορυφαίος δημόσιος πολιτιστικός οργανισμός της χώρας, τo Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου είναι από τα παλαιότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, με ως τώρα 66 χρόνια λειτουργίας. Από τον Σεπτέμβριο του 2019, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ έχει αναλάβει η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου.
Το μικρό αρχαίο θέατρο -που στην πραγματικότητα δεν είναι μικρό, αφού χωράει 6.000 θεατές- βρίσκεται στην Παλαιά Επίδαυρο. Αφιερωμένο στον θεό Διόνυσο, χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. και λειτούργησε επί περίπου επτά αιώνες. Mέχρι το 1971 ήταν ολοκληρωτικά καλυμμένο από έναν ελαιώνα, θαμμένο σε βάθος 6 μέτρων! Η ανασκαφή του ξεκίνησε από την Ευαγγελία Δεϊλάκη στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 και εξελίχθηκε αργά.
Από το Ναύπλιο με αυτοκίνητο φτάνετε το πολύ σε 40 λεπτά (39,14 χλμ.).

Πηγή
aefestival.gr

37.633487019878, 23.160037994385