BACK TO ALL

Ευαγγελίστρια - "Μαντώ: la bella Greca", Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Evangelistria church Nafplio aerial view, εκκλησία Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

Τρεις σύγχρονοι ερμηνευτές -δυο γυναίκες και ένας άντρας- με τη βοήθεια θεατρικών ρούχων και αντικειμένων, ζωντανής μουσικής και ιστορικών ντοκουμέντων "ζωντανεύουν" μπροστά στο κοινό μια ολόκληρη εποχή.
Ιστορικά και φανταστικά πρόσωπα έρχονται να μας μεταφέρουν την εμπειρία τους από τα χρόνια της ελληνικής Επανάστασης, αλλά και από την προσωπική τους σχέση με τη Μαντώ, όπως τη γνώρισε ο καθένας.

Μια ηρωίδα της Ελλάδας, αλλά πάνω από όλα μια γυναίκα του κόσμου, μας ξανασυστήνεται και μας καταθέτει τη διαχρονική δύναμη της τόλμης στον τρόπο ζωής μας, έξω από τα κοινωνικά στερεότυπα του φύλου, της τάξης και της εποχής. Μια προσωπικότητα, που αδικήθηκε και προδόθηκε από την Ιστορία και τους συγχρόνους της, αποκαθίσταται σε ένα από τα πιο προοδευτικά και φωτεινά "σημεία αναφοράς", που μπορεί να έχει ο σημερινός θεατής και ο σημερινός πολίτης του κόσμου.

"Mαντώ: la bella Greca" είναι ο τίτλος του δραματοποιημένου ιστορικού μυθιστορήματος, που φιλοδοξεί -με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την ελληνική Επανάσταση- να λειτουργήσει ουσιαστικά "αντί στεφάνου, για όσους ζήσαν τολμηροί". Η ίδια η ηρωίδα, ο πρίγκιπας Υψηλάντης, οι γονείς της -το ζεύγος Μαυρογένη- ο παπά-Μαύρος, η αδερφή της, ο Άγγλος αξιωματικός Μπλακιέρ, ο έμπιστός της Γεώργιος Μαυρομάτης, ο Υάκινθος Μπλάκαρης είναι μερικά από τα πρόσωπα του έργου, που ενσαρκώνουν αυτό το ζωντανό μνημείο συλλογικής επανάστασης και προσωπικής εξομολόγησης.

Μαντώ: la bella Greca, Manto: la bella Greca, Manto Mavrogenous, Μαντώ Μαυρογένους

Συντελεστές
Κείμενο Θεοδώρα Καπράλου
Σκηνοθεσία Λευτέρης Γιοβανίδης.
Σκηνικά – κοστούμια Γιάννης Μετζικώφ
Πρωτότυπη μουσική Θοδωρής Λεμπέσης
Κίνηση Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί Νίκος Σωτηρόπουλος
Ηθοποιοί
Ευγενία Σαμαρά, Γιώργος Τσαμπουράκης, Αντιγόνη Φρυδά.

Έναρξη
21:00

Χώρος
πλατεία Ι. Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Είσοδος
Ελεύθερη

Κρατήσεις θέσεων
Για να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις, κάνετε κράτηση θέσεων στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., στη διεύθυνση Λεωφόρος Ασκληπιού (Βίλα Ζυμβρακάκη)
Τ +30 27520 27153
Ε-mail: doppat.nafplio@gmail.com 

Πληροφορίες
Τ +30 27520 27153
U www.nafplionfestival.gr 

Αυτό το ήξερες;
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.
Συνδιοργανωτής η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

37.563829690378, 22.812568545341