BACK TO ALL

Πάσχα 2023 στο Ναύπλιο - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Easter reminding, κάρτα Πάσχα

Το Άγιο Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η γιορτή της ανάμνησης της Ανάστασης του Χριστού έφτασε! Όλοι οι χριστιανοί γιορτάζουμε τη διάβαση του Ιησού από τον σταυρικό θάνατο στην Ανάσταση, που είναι και δική μας διάβαση από το θάνατο της αμαρτίας στην αναστημένη ζωή του Χριστού, μέσω της ένωσής μας μαζί Του.

Το Πάσχα στο Ναύπλιο, γιορτάζεται με όλη την κατάνυξη και τη μεγαλοπρέπεια, που απαιτεί το σημαντικό αυτό θρησκευτικό γεγονός. Η πόλη του Ναυπλίου στολίζεται με λουλούδια, λάβαρα και οι εκκλησιές φωτίζονται με ένα ιδιαίτερο χρώμα. Στις γύρω περιοχές, ανάμεσα στα αναμμένα κεριά κυριαρχούν τα χρώματα της ανθισμένης πασχαλιάς, των κρίνων, της βιολέτας και των ανθέων των εσπεριδοειδών.

Πρόγραμμα Ακολουθιών - Εκδηλώσεων:

Σάββατο 8 Απριλίου 2023 – Σάββατο του Λαζάρου
7:00
 Όρθρος και Θεία Λειτουργία στις Εκκλησίες της πόλης. Η έγερσις του Λαζάρου.
12:00 Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείο)
Το Σάββατο του Λαζάρου, η "πρώτη Λαμπρή" όπως λέγεται, προοικονομεί τη Μεγάλη Ανάσταση του Κυρίου και θα εορταστεί με τα λαζαρικά κάλαντα, που θα ακουστούν στα σοκάκια της Παλιάς πόλης του Ναυπλίου από παιδικές φωνές.
Οι δημοτικές εκδηλώσεις ξεκινάνε από το Σάββατο του Λαζάρου, στις 10:30 στις δημοτικές ενότητες Μιδέας και Άγιου Αδριανού, μέχρι το μεσημέρι με τα "Λαζαράκια", το έθιμο όπου οι γυναίκες ζυμώνουν μικρά ψωμάκια και τα παιδιά συγκροτώντας ομάδες, στολίζουν το Λάζαρο και τραγουδούν "τα κάλαντα του Λαζάρου".
17:00 Πυργιώτικα
Η Τοπική Κοινότητα και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιωτίκων "Άγιος Γεώργιος" διοργανώνουν πασχαλινά δρώμενα. Παραδοσιακό βάψιμο αυγών και ζύμωμα Πασχαλινής κουλούρας. Τα παιδιά του χωριού ζυμώνουν Λαζαράκια και Πασχαλινά Κουλουράκια. Τέλος, στολίζουν τις λαμπάδες τους και προσφέρουν  παραδοσιακά κεράσματα.
18:00 Εσπερινός στις εκκλησίες της πόλης
19:30 Βουλευτικό
Μουσική εορταστική εκδήλωση με βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, κάλαντα Λαζάρου από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού και λαϊκούς θρήνους της Μ. Παρασκευής, με τη συνοδεία μουσικών και παραδοσιακής ορχήστρας, καθώς και διανθισμένα με επίκαιρα εορτολογικά κείμενα και σχόλια από το χορωδιακό σχήμα "Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι", υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Απριλίου 2023
10:00 – 20:00 Πλατεία Συντάγματος 
Το Σάββατο του Λαζάρου και η Κυριακή των Βαΐων είναι δύο ημέρες χαράς ανάμεσα στη Μεγάλη Σαρακοστή και στο θρήνο της Μεγάλης Εβδομάδας. Σ’ αυτό το κλίμα λοιπόν, αυτές τις δύο ημέρες πραγματοποιείται πασχαλινό bazaar στην Πλατεία Συντάγματος από φορείς του Δήμου μας, μεταφέροντας το μήνυμα του Πάσχα, το μήνυμα της Ζωής, της Αγάπης και της Ελπίδας στις ψυχές όλων μας.
17:00 Ασίνη
Τα παιδιά του χωριού καλαντίζουν το Λάζαρο στα στενά σοκάκια της Ασίνης.
Το Σάββατο του Λαζάρου από ώρα 16:00 έως και 21:00 και την Κυριακή των Βαΐων από ώρα 9:30 έως και 14:00 και από 17:00 έως 21:00 πραγματοποιείται στην πλατεία του χωριού πασχαλινό  bazaar μεταφέροντας το μήνυμα της Αγάπης, της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης ενόψει των ημερών του Πάσχα. 

Κυριακή 9 Απριλίου 2023 – Κυριακή των Βαΐων
07:00
 Όρθρος και Θεία Λειτουργία – Βαϊοφόρος.
Την Κυριακή των Βαΐων, τιμάται η ανάμνηση της εισόδου του Ιησού στα Ιεροσόλυμα και παρά το χαρμόσυνο χαρακτήρα της, θεωρείται ως αρχή των Αγίων Παθών.
10:00 Κάντια
Στην Κάντια, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας θα μοιράσει τα παραδοσιακά "Λαζαράκια" στους πιστούς, τα οποία έχουν ζυμώσει μικροί και μεγάλοι το Σάββατο του Λαζάρου συμβολίζοντας την Ανάσταση. Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί Πασχαλινό bazaar στον αύλειο χώρο του Ναού, με χειροποίητες πασχαλινές κατασκευές (λαμπάδες, καλαθάκια, στεφάνια) από τις γυναίκες του χωριού.
11:00 Καθολική Εκκλησία "Μεταμόρφωση του Σωτήρος" (Φραγκόκκλησα)
Θεία Λειτουργία – Βαϊοφόρος.
19:00 Βουλευτικό (από Κυριακή των Βαϊων έως και Κυριακή του Πάσχα)
Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης, στην οποία συμμετάσχουν δεκαέξι καλλιτέχνες της πόλης μας -κατά βάση. Το θέμα είναι ελεύθερο, κυρίως επικεντρωμένο στη θεματολογία της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση. Ώρες λειτουργίας: 19.00 έως 23.00. Είσοδος ελεύθερη.
19:30 Ναύπλιο - Ακολουθία του Νυμφίου στις εκκλησίες της πόλης.
Χορωδιακό σχήμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023
Μνήμη του Μακαρίου Ιωσήφ του Παγκάλου. Τη Μεγάλη Δευτέρα, στο πρόσωπο του Ιωσήφ του Παγκάλου απεικονίζεται το δράμα του Κυρίου και ξεκινά η εβδομάδα των Παθών.
07:00 Ακολουθία των Ωρών και Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων
19:30 Ακολουθία του Νυμφίου στις εκκλησίες της πόλης.
Χορωδιακό σχήμα στον Ιερό Ναό του  Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2023
Η Παραβολή των Δέκα Παρθένων
07:00 Ακολουθία των Ωρών και Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων
19:30 Ακολουθία Νυμφίου στις εκκλησίες της πόλης.
Η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα. Ψάλλεται το περίφημο τροπάριο (Δοξαστικό) της υμνογράφου μοναχής Κασσιανής.
Ναύπλιο, Ιερός Ναός Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας): Η Εκκλησιαστική Χορωδία του Ιερού Ναού Παναγίας  Ναυπλίου, με την αρωγή μελών του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ναυπλίου "Συμφωνία" και της Χορωδίας ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου ψάλλει το τροπάριο της Κασσιανής, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη.
Ναύπλιο, Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Αναστασίου: Χορωδιακό σχήμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023
Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω πόρνης γυναικός. Ημέρα που στις Εκκλησίες ψάλλονται τα Ευχέλαια.
07:00 Ακολουθία των Ωρών και Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων
10:00 Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου (Α')
12:00 Ναύπλιο, οδός Αμαλίας, στον περιβάλλοντα χώρο της προτομής του Μιχαήλ Λαμπρυνίδη:
Το Κέντρο Λογοθεραπείας και Δημιουργικής Απασχόλησης "Δημιουργώ" μας καλεί σε κουλουρομαχίες φοβερές… Όλοι οι τρομεροί ζαχαροπλάστες βάζουν τέχνη και φαντασία σε έτοιμα κουλουρομπισκότα και τα διακοσμούν. Το καλύτερο μπισκότο θα κερδίσει τον σοκολατένιο λαγό!
17:00 Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου (Β')
19:30 Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου
Τέσσερα γεγονότα από τις τελευταίας στιγμές του Κυρίου: Ιερός Νιπτήρ, Μυστικός Δείπνος (παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας), Προσευχή του Ιησού στο Όρος των Ελαιών.
Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Αναστασίου: το Χορωδιακό σχήμα ψέλνει, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Ρούτουλα.
21:00 Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Νέου Βυζαντίου Ναυπλίου (μετά το πέρας της Ακολουθίας): Συναυλία από τo Mεικτό Πολυφωνικό Σχήμα χορωδίας του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου, το γυναικείο φωνητικό σύνολο Ναυπλίου "Συμφωνία" και την Νεανική Χορωδία ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου, με έργα θρησκευτικής φωνητικής μουσικής σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Θεοδόση Αντωνιάδη, καθώς και με ύμνους – ωδές από την ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδας. Διδασκαλία – Διεύθυνση: Μαέστρος – Αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης

Πάσχα στο Ναύπλιο, Easter in Nafplio
Πάσχα στο Ναύπλιο, Easter in Nafplio

Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2023
Τέσσερα γεγονότα από τις τελευταίες στιγμές του Κυρίου: Ιερός Νιπτήρ, Μυστικός Δείπνος (παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας), Προσευχή του Ιησού στο Όρος των Ελαιών και παράδοσή του στο μαρτύριο.
07:00 Θεία Λειτουργία Μεγ. Βασιλείου
Η Μεγάλη Πέμπτη είναι η μέρα, που βάφονται κατά το έθιμο τα κόκκινα αυγά. Σε όλες τις Εκκλησίες διαβάζονται τα Δώδεκα Ευαγγέλια και γίνεται ο στολισμός των Επιταφίων. Το βράδυ, στην ακολουθία των Αγίων Παθών, οι χορωδίες δίνουν το δικό τους χρώμα και τόνο.
11:00 Πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείο)
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ θα πραγματοποιήσουν δράση αναβιώνοντας το έθιμο των βαμμένων κόκκινων αυγών, που αποτελούν παράδοση αιώνων του ορθόδοξου κόσμου, συμβολίζοντας το αίμα του Χριστού, αλλά και τη χαρά της Ανάστασης.
11:00 Δρέπανο
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρεπάνου, με τα παιδιά του χωριού στα γραφεία του Συλλόγου, δημιουργούν πασχαλινές κατασκευές με λουλούδια και κόκκινα αυγά. Στολίζουν τον Επιτάφιο με λουλούδια, που έχουν συλλέξει από τις αυλές των σπιτιών του χωριού.
12:00 Ναύπλιο - Οδός Αμαλίας, στον περιβάλλοντα χώρο της προτομής του Μιχαήλ Λαμπρυνίδη
Το Κέντρο Λογοθεραπείας και Δημιουργικής Απασχόλησης "Δημιουργώ" παρουσιάζει δράση, με έμπνευση από τους πίνακες μεγάλων ζωγράφων, που φιλοτέχνησαν τα έθιμα του Πάσχα. Τα παιδιά φτιάχνουν κολάζ σε ευχητήριες κάρτες και όλοι μαζί μοιραζόμαστε τις ευχές μας…
19:00 Ακολουθία Αγίων Παθών (Τα Δώδεκα Ευαγγέλια)
Ναύπλιο, Ιερός Ναός Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας): η Εκκλησιαστική Χορωδία του ομώνυμου ναού,  με την αρωγή μελών του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ναυπλίου 'Συμφωνία" και της Χορωδίας ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου, ψάλλει το τροπάριο "Σήμερον Κρεμάται" και τους "Μακαρισμούς", υπό τη διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη.
Ναύπλιο, Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Αναστασίου: το Χορωδιακό σχήμα του ομώνυμου ναού ψάλλει την Ακολουθία των Αγίων Παθών (Δώδεκα Ευαγγέλια) υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Κωνσταντίνου Ρούτουλα.
23:00 Ναύπλιο- Ιεροί Ναοί της πόλης
Κατά τον στολισμό των Επιταφίων, το μουσικό σχήμα "Βυζαντινοί & παραδοσιακοί αντίλαλοι", υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα, ψάλλει στους ναούς της πόλης κατά τη διάρκεια του στολισμού των Επιταφίων, ύμνους από τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, τα Εγκώμια και το παραδοσιακό Μοιρολόι - Θρήνο της Παναγιάς.
Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Νικολόπουλου, ψάλλει στους ναούς της πόλης κατά τη διάρκεια του στολισμού των Επιταφίων, ύμνους και εγκώμια από τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023
Τα Άγια και φρικτά Πάθη του Κυρίου. Είναι η μέρα της Αποκαθήλωσης και της περιφοράς των Επιταφίων.
09:00 Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών
11:00 Εσπερινός Αποκαθηλώσεως
Μετά από τον Μέγα Εσπερινό της Αποκαθήλωσης, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Ναυπλίου "Συμφωνία", υπό τη διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη, θα ψάλλει τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής και θρησκευτικούς ύμνους, στον αύλειο χώρο των Ναών της πόλης του Ναυπλίου.
19:30 Ναύπλιο - Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου.
Το βράδυ, στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου συμμετέχουν χορωδιακά σχήματα.
Ναύπλιο, Ιερός Ναός Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας): η Εκκλησιαστική Χορωδία του ομώνυμου Ναού με την αρωγή μελών της χορωδίας ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου, υπό τη διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη ψάλλει τα εγκώμια, το πένθιμο εμβατήριο "Marcia funebre" και το "Αι Γενναιαί Πάσαι".
Ναύπλιο, Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας: το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου με την πολυφωνική και νεανική του χορωδία ψάλλει εγκώμια της ημέρας.
Ναύπλιο, Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Αναστασίου: το Χορωδιακό σχήμα του ομώνυμου ναού ψάλλει την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και τα Εγκώμια, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα.
21:15 Ναύπλιο - Έναρξη της Περιφοράς των Επιταφίων
Οι περιφορές των επιταφίων της Μεγάλης Παρασκευής στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου έχουν διαφορετικό χρώμα και ακολουθούν κάποιου είδους ιεροτελεστία, που κάνουν το γεγονός πιο εντυπωσιακό. Οι πομπές των επιταφίων, συγκεκριμένα φέτος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου και του Ναού της Παναγίας βγαίνουν με καθορισμένη σειρά από κάθε Ναό και συναντώνται στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Συντάγματος. Σε όλη τη διαδρομή, η φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ θα συνοδεύει παίζοντας πένθιμα εμβατήρια από το Ελληνικό και Ιταλικό ρεπερτόριο. Διδασκαλία - Διεύθυνση: Μαέστρος - Αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης. Παιδιά της πόλης μας δορυφορούν την περιφορά των Επιταφίων των ενοριών του Δήμου Ναυπλιέων.
21:15 Παραλία Τολού
Κορυφώνεται με την Ακολουθία του Επιταφίου το βράδυ της Μ. Παρασκευής, το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού. Από τα πιο όμορφα και τα πιο γραφικά έθιμα, είναι η περιφορά του Επιταφίου στο Τολό, μέσα στη θάλασσα. Μετά από την περιφορά του Επιταφίου στη συνοικία, η πομπή καταλήγει στη θάλασσα, για να ευλογηθούν και να καθαγιαστούν τα νερά. Το θέαμα είναι μεγαλοπρεπές, φαντασμαγορικό και συνοδεύεται από πλοιάρια και τις μυροφόρες, οι οποίες ψάλλουν με μεγάλη κατάνυξη.
22:00 – Πλατεία Συντάγματος: "Ω Γλυκύ μου Έαρ…"
Ερωφίλη & Αργυρώ Καπαρού. Απαγγελία ποιημάτων: Άννα Ψαρρά. Πιάνο: Ευαγγελία Μαυρίδου.
Δύο σημαντικές ερμηνεύτριες, η Ερωφίλη και η Αργυρώ Καπαρού, μας προσκαλούν σε μια διαφορετική μουσική συνάντηση την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής, αφιερωμένη μέσα από την μελοποιημένη ποίηση, στη μνήμη όσον έχουν φύγει από κοντά μας, στην ανθρώπινη απουσία, τη θυσία και τη σημασία της για τον καθέναν από εμάς. Θα ακουστούν τραγούδια για την αγάπη και την πολυμορφία της, τη συγχώρεση, την απώλεια, νανουρίσματα, μελοποιημένα ποιήματα και ύμνοι. Μια μουσική παράσταση σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας.
Ανάμεσα στα τραγούδια απαγγέλει ποιήματα η ηθοποιός Άννα Ψαρρά.

Easter in Orthodox church, Πάσχα σε ορθόδοξη εκκλησία
Easter in Orthodox church, Πάσχα σε ορθόδοξη εκκλησία

Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023
Η θεόσωμος Ταφή και η εις Άδου Κάθοδος του Κυρίου
07:00 Θεία Λειτουργία Μεγ. Βασιλείου
10:30 η Πρώτη Ανάσταση
Οι εκδηλώσεις και τα έθιμα του Μεγάλου Σαββάτου είναι, ίσως, οι καλύτερες στιγμές του Πάσχα στο Ναύπλιο. Είναι η μέρα, όπου από το πένθος του επιταφίου περνάμε στη χαρά της πρώτης Ανάστασης, που εδώ γίνεται στις 10:30 το πρωί. Οι καμπάνες των Εκκλησιών χτυπάνε χαρμόσυνα.
11:30 Κάντια
Στην Κάντια, μετά το τέλος Εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου και τη λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας θα προσφέρει κουλουράκια και θα μοιράσει κόκκινα αυγά, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του χωριού.
23:00 Ακολουθία Αγίου Φωτός
Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στις 23:00, ξεκινάει η Αναστάσιμη Ακολουθία και έξω από τις εκκλησιές τα μεσάνυχτα, οι πιστοί παράλληλα με το "Χριστός Ανέστη" θα απολαύσουν τις πολύχρωμες βεντάλιες πυροτεχνημάτων.
24:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως. Χριστός Ανέστη!

Κυριακή 16 Απριλίου 2023 - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
00:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως
Η μέρα αφιερωμένη στο ψήσιμο του παραδοσιακού οβελία, στο τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών και στο κάψιμο του Ιούδα.
18:30 Μιδέα 
Εσπερινός της Αγάπης, στην Εκκλησία Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Μετά τον εσπερινό, χοροί και τραγούδια του εαρινού πασχαλινού κύκλου στην πλατεία της εκκλησίας, σε μία προσπάθεια αναβίωσης του εθίμου της "Αγάπης" από την Τοπική Κοινότητα Μιδέας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιδέας "Η Αλκμήνη".
20:00 Ναύπλιο – Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου 
Εσπερινός της Αγάπης, στον Μητροπολιτικό Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου. Θα χοροστατήσει και θα λειτουργήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος.
20:30 Παραλία Τολού
Στις 20:30 στο Τολό, μετά τη λειτουργία της "Αγάπης", πραγματοποιείται με φαντασμαγορικό τρόπο το κάψιμο του Ιούδα πάνω σε πλωτή πλατφόρμα, που είναι ορατή από όλη την παραλία του Τολού.

Δευτέρα Πάσχα 17 Απριλίου 2023
07:00
 Πανηγυρικές αναστάσιμες ακολουθίες Όρθρου και Θείας Λειτουργίας στους ναούς του Δήμου Ναυπλιέων.

Πέμπτη Διακαινησίμου, 20 Απριλίου 2023
18:00  Αγία Μονή Αρίας Ναυπλίου
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής

Παρασκευή Διακαινησίμου, 21 Απριλίου 2023
07:00 – 10:00 
Αγία Μονή Αρίας Ναυπλίου
Ακολουθία Αναστάσιμου Όρθρου και Θείας Λειτουργίας μετά λιτανείας, Εορτής Ζωοδόχου Πηγής.

Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου 2023
07:00
 Θεία Λειτουργία στους Ιερούς Ναούς του Δήμου Ναυπλιέων.

Αυτό το ήξερες;
Τη Μεγάλη Εβδομάδα, με ευθύνη του Δήμου Ναυπλιέων και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού θα φωτιστούν οι εκκλησιές στην πόλη του Ναυπλίου προσδίδοντας μια ξεχωριστή πινελιά στην ατμόσφαιρα της Εβδομάδας των Παθών.
Από τη Μεγάλη Πέμπτη έως το Μεγάλο Σάββατο, θα προβάλλονται ψηφιακά έργα τέχνης θρησκευτικού περιεχομένου με θέματα Μεγάλης Εβδομάδας στην Πλατεία Συντάγματος.

Agios Georgios Nafplio, Άγιος Γεώργιος Ναύπλιο
Πάσχα στο Ναύπλιο, Easter in Nafplio

37.566006804555, 22.796791791916