Suricata
Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκα με την παρέα μου στο Ναύπλιο, αγαπημένος προορισμός από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Φτάσαμε εκεί νωρίς το πρωί, γιατί θέλαμε να κάνουμε αυτή τη βόλτα με το καραβάκι στο Μπούρτζι -που είναι must το τελευταίο διάστημα- τώρα που είναι επισκέψιμο, και η επιθυμία μας ήταν να αποφύγουμε τις ώρες αιχμής. Εξαιρετική εμπειρία η επίσκεψη σε έναν χώρο που "μυρίζει" ιστορία, αλλά λίγο η "βαρκάδα", λίγο ο καθαρός ναυπλιώτικος αέρας, λίγο η περιήγηση στο κάστρο, χρειάζεσαι μετά μια ανάπαυλα για καφέ και πρωϊνό.
Οι προσδοκίες ήταν υψηλές, γιατί συνηθίζεται στις ιδιαίτερες πόλεις να θέλει κάποιος να γευτεί και ιδιαίτερες γεύσεις, και η αλήθεια είναι πως θέλαμε να ξεφύγουμε από τις συνηθισμένες επιλογές στο λιμάνι του Ναυπλίου.
Περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια της παλιάς πόλης και διασχίζοντας το κέντρο φτάσαμε στο Πάρκο Κολοκοτρώνη, και μια Suricata ξεπρόβαλλε στο βάθος! Ένα όμορφο μαγαζί, με σύγχρονο design που, συνάμα, μαρτυρούσε και νεότητα. Περιποιημένος προαύλιος χώρος, σε έναν πεζόδρομο που είναι ήδη "ελεγχόμενος" και προσφέρει την ασφάλεια, που χρειάζονται όσοι έχουν μαζί τους παιδιά.
Κατά μήκος του πεζόδρομου συστάδα με δέντρα, ενώ ιδιαίτερα φυτά υπάρχουν παντού και ομορφαίνουν τον περιβάλλοντα χώρο. Ίσως αυτός να ήταν ο λόγος, που η Suricata φώλιασε ακριβώς σε αυτό το σημείο! Τι ιδιαίτερο όνομα για χώρο εστίασης και, παράλληλα, πόσο ταιριαστό, εάν σκεφτώ πως οι σουρικάτες είναι κοινωνικά θηλαστικά! Ελάτε μαζί μου να σας ξεναγήσω σε αυτόν το πολύ πρωτότυπο -για την πόλη του Ναυπλίου- σταθμό, και να γεμίσω την ημέρα σας με γεύσεις και ρυθμό!
Οι τέσσερις εποχές…
Την θυμάστε καθόλου αυτήν την παλιά σειρά της ελληνικής τηλεόρασης; Αυτή σκέφτηκα, όταν γνώρισα του τέσσερις ιδιοκτήτες του Suricata. Τέσσερα νεαρά παιδιά, μεγαλωμένα στην πόλη του Ναυπλίου, φίλοι από το Γυμνάσιο, με σπουδές και χαρακτήρες που ξεχωρίζουν τον έναν από τον άλλο, όπως οι τέσσερις εποχές του χρόνου. Η μια εποχή διαδέχεται την άλλη αφήνοντας μια ευεργετική -για την ύπαρξη της επόμενης- παρακαταθήκη, που χωρίς αυτήν ο κύκλος της φύσης διαταράσσεται. Τα ξεχωριστά ταλέντα και οι αγάπες του καθενός αποτυπώθηκαν στον κατάλογο αυτού του ωραίου χώρου και με γνώμονα τις ανάγκες μας, αλλά και τις δικές τους ανεξάντλητες ιδέες, φροντίζουν και οι τέσσερις μαζί να προσφέρουν στον πελάτη μια μοναδική εμπειρία προκλήσεων! Οι δύο είναι της γαστρονομίας και το βασίλειό τους είναι η κουζίνα του μαγαζιού και οι υπόλοιποι δύο είναι ειδήμονες των κοκτέιλ και της μπύρας. Η κοινή επαγγελματική τους πορεία μετρά κάποια χρόνια. Οι τέσσερίς τους, είχαν "χτίσει" και το αξέχαστο Calma Beach Bar, που πρωτοξεκίνησαν στην παραλία Κονδύλι και έπειτα μετέφεραν στην Κάντια. Η εμπειρία των προηγούμενων ετών συγκεντρώθηκε, μοιράστηκε στις "τέσσερις εποχές", προστέθηκε και το "μεράκι" καθενός ξεχωριστά και πριν λίγους μήνες δημιούργησαν ένα All Day στέκι που έχει όλες τις προδιαγραφές, για να απασχολήσει την κοινωνική ζωή της πόλης!
Brunch από τις δύο εποχές…
Το brunch στο Suricata είναι must και πρέπει να το δοκιμάσετε! Επιλέξτε ανάμεσα σε πλούσιες ομελέτες, ιδιαίτερες μπρουσκέτες, μπαγκέτες ικανές να χορτάσουν και τον πιο πεινασμένο και απαιτητικό επισκέπτη. Μην παραλείψετε να γευτείτε τα ιδιαίτερα και πεντανόστιμα Bao Buns και, κυρίως, μην παραλείψετε να τα παραγγείλετε σε όλες τις εκδοχές τους! Οι δύο "εποχές" της κουζίνας θα φροντίσουν να τα γευτείτε ζεστά και απολαυστικά! Σε κάθε τραπέζι υπάρχει το QR του μενού και αποτελεί βασικό οδηγό, καθώς συνεχώς προστίθενται νέα, άκρως ποιοτικά πιάτα. Ζητήστε να συνοδευτούν με κάποιο ρόφημα -ακόμη και το ρόφημα σοκολάτας είναι χειροποίητο- ή εμπιστευτείτε τις έτερες δύο «εποχές», να σας ξεναγήσουν στον χώρο του ποτού και ιδιαιτέρως της μπύρας.
Ένα "μουσείο" μπύρας στην "καρδιά" του Ναυπλίου…
Υπάρχει ένας ανεξάντλητος κατάλογος σε ετικέτες μπύρας (πλέον των 70 σε αριθμό!) και αν δεν είστε ειδικοί ζητήστε από τον Αλέξανδρο να σας κατατοπίσει ανάλογα. Είναι ο ένας από τους ιδιοκτήτες ή -όπως εγώ αποκαλώ- ο ένας από τις "τέσσερις εποχές"! Ασχολείται ο ίδιος προσωπικά με την εύρεση μικρών ελληνικών ζυθοποιείων, αλλά και ιδιαίτερης μπύρας από όλον τον κόσμο. Το Suricata θα μπορούσε άνετα να θεωρηθεί και μπυραρία, καθώς στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει χώρος, που να προσφέρει ανάλογη ποικιλία στους λάτρεις του είδους. Άλλο ένα "μεράκι" του Αλέξανδρου είναι και η παραγωγή της. Ασχολείται ο ίδιος, είναι αυτοδίδακτος και αυτό αποτελεί και έναν από τους λόγους, που ως "ανήσυχο πνεύμα" και "ερευνητής" ανανεώνει συνεχώς την λίστα του μαγαζιού και αναζητά ιδιαίτερες γεύσεις, που να μπορούν να προσφέρουν μια παραπάνω εμπειρία στους "γευσιγνώστες" της μπύρας.
Ανάλογη ικανοποίηση θα πάρετε και αν προτιμάτε κρασί, κοκτέιλ ή ποτό, που αποτελούν το στοιχείου του τέταρτου μέλους αυτής της όμορφης ομάδας. Μεγάλη έμφαση δίνεται στα ιδιαίτερα κοκτέιλ και στην επίσης μεγάλη λίστα ουίσκι. Θα λάβετε την μέγιστη ικανοποίηση, εάν τα απολαύσετε κυρίως τις βραδινές ώρες, σε συνδυασμό με ένα σνακ και με την alternative μουσική που ακούγεται στον χώρο. Το μαγαζί βρίσκεται μόνιμα σε κίνηση, συγκεντρώνοντας νεαρό κόσμο, αλλά και μεγαλύτερους, που επιθυμούν να απολαύσουν ποιοτικό street food, σε συνδυασμό με ποτό ή μπύρα σε έναν ιδιαιτέρως ατμοσφαιρικό χώρο, σε έναν πολύ όμορφο πεζόδρομο, σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας…
Events και δρώμενα
Όσοι ζείτε στην πόλη ή βρεθείτε εκεί σαν επισκέπτες και προτιμήσετε το Suricata για όλους τους παραπάνω λόγους -και για αυτούς που θα ανακαλύψετε εκεί- είναι πιθανό να πέσετε πάνω σε κάποιο από τα events που διοργανώνει η τετράδα. Ο χώρος ενδείκνυται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις και βοηθάει πολύ και η τοποθεσία. Η παρεΐστικη και ζεστή ατμόσφαιρα θα σε κάνουν να περάσεις αξέχαστα. Ακόμη και αν δεν έχεις παρέα, θα απολαύσεις το ποτό σου σε ένα μέρος, που η θετική ενέργεια είναι διάχυτη από παντού.
Η φιλοσοφία του Suricata είναι ο Σεβασμός!
Γνωρίζοντας τους ιδιοκτήτες και αναλύοντας τα ταλέντα του καθενός (αυτά που κάνουν τον έναν να ξεχωρίζει από τον άλλο, αλλά μόνο όλοι μαζί μπορούν να φέρουν αυτό το αποτέλεσμα -όπως το παράδειγμα που χρησιμοποίησα με τις «τέσσερις εποχές» του χρόνου, που καθεμιά έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, αλλά είναι απαραίτητες όλες για να μην διαταραχθεί η ισορροπία) αναγνώρισα και το κοινό σημείο αναφοράς τους. Διακατέχονται όλοι από το αίσθημα του σεβασμού προς τον πελάτη. Επιθυμία τους είναι η επίτευξη του μέγιστου βαθμού ικανοποίησής του προσφέροντας ποιοτικό φαγητό και ποτό και εναλλακτικές, που δεν θα βρουν στην πόλη. Πραγματικά, πολύ ελπιδοφόρα φιλοσοφία, ιδιαιτέρως όταν την συναντάς σε μια από τις πιο ιστορικές -και ίσως ακριβώς γι’ αυτό πιο εμπορικές- πόλεις της χώρας και εκφράζεται από νέους ανθρώπους, ντόπιους και με πολυετή εμπειρία στην εστίαση.
Αυτό το ήξερες;
Τα παιδιά στο Suricata, οργανώνουν διάφορα Live και DJ Events και τη χειμερινή περίοδο. Αν θελήσεις να βρεθείς, θα περάσεις τέλεια, θα βρεις γνωστούς και καλό νεαρόκοσμο!
Αν αναρωτήθηκες για τη διακόσμηση και το design του χώρου, αυτός έχει την υπογραφή της Στεφανίας Καψάσκη (Stefania Kapsaski - Architecture_Design)
Στις επιλογές σου...
Καφές, Πρωινά, Γλυκά, Ποτά, Κοκτέιλ, Μπύρες, Κρύα Πιάτα, Κρέπες, Ποικιλίες, Ζυμαρικά, Burgers, Snacks, Wifi, Πακέτο
Περίοδος Λειτουργίας
Όλο το χρόνο
Ωράριο Λειτουργίας
Καθημερινά, από τις 9:00 π.μ. έως 03:00 ξημερώματα.