BACK TO ALL

Ναύπλιο - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Αυγούστου 2020

Ο Δήμος Ναυπλιέων ανακοίνωσε το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αυγούστου 2020. Τηρώντας πάντα το υγειονομικό πρωτόκολλο, που ισχύει για τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19, λαμβάνεται όλη η μέριμνα στις εκδηλώσεις. Παρ' όλα αυτά, με μοναδικό κριτήριο την αδιαπραγμάτευτη προστασία της υγείας των δημοτών, που οφείλει να αποτελεί πάντοτε κορυφαία προτεραιότητα, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων τελικά ανέλαβε την ευθύνη της ακύρωσης όλων των εκδηλώσεων, που είναι προγραμματισμένες μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020. Το πρόγραμμα είχε ως κατωτέρω:

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
Αύλειος χώρος Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας – Ώρα 21:30
Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Παιδική Χορωδία ΔΟΠΠΑΤ και την Παιδική - Εφηβική Χορωδία του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού "ο Καββαδίας" παρουσιάζουν συναυλία - αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση του Γ. Νικολόπουλου. Στο πιάνο συνοδεύει η κ. Δήμητρα Σαγκιώτη.

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020
Ναύπλιο, Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, Ώρα 21:00
Μουσικό Σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας
Ο σολίστ και συνθέτης θα παρουσιάσει τα δικά του νέα, ανέκδοτα τραγούδια, καθώς επίσης και τραγούδια από διάφορα ρεύματα της Ελληνικής λαϊκής μουσικής.
Μαζί του εμφανίζονται: Μαργαρίτα Καραμολέγκου: τραγούδι, Θόδωρος Μπρουτζάκης: πιάνο, Αντώνης Σίδερης: μπουζούκι-κιθάρα-τραγούδι.

Δευτέρα 17 Αυγουστου 2020
Πλατεία Φιλελλήνων, Ώρα 21:00
Συναυλία με το μουσικό σχήμα "Ala Franka".
Ο όρος Αla Franka στην Ελληνική μουσική του μεσοπολέμου, παρέπεμπε σε έναν τρόπο εκτέλεσης των κομματιών εκείνης της εποχής, σύμφωνα με τις τεχνικές ενορχήστρωσης της Δύσης. Το ρεπερτόριο του μουσικού σχήματος Ala Franka διατρέχει όλες τις περιόδους της Ελληνικής μουσικής σκηνής, με τον συγκεκριμένο, όμως, τρόπο εκτέλεσης.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020
Άγιος Σπυρίδωνας, Ώρα 21:00
Η Ομάδα "Παραμυθοπερπατητές" του Θεατροδρομίου Ναυπλίου, περπατά τις δρομόσκαλες της παλιάς πόλης ξεκινώντας από τον Άγιος Σπυρίδωνα. Στα στενοσόκακα του Ναυπλίου, η περπατησιά της θα σμίξει με μύθους και ιστορίες του χθες. Ήχοι, μυρωδιές και μικρά μυστικά θα γίνουν ζυμάρι, που πλάθει… ιστορίες. Φθάνοντας στις παραμυθοφωλιές -σημεία αφήγησης- την περιμένουν παραμυθάδες, προκειμένου να την ταξιδέψουν με τον αφηγηματικό τους λόγο στη μαγευτική ατμόσφαιρα του παραμυθιού, με ιστορίες σοφίας ή βιωματικές και μύθους του τόπου μας.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020
Πλατεία Συντάγματος, Ώρα 21:00
Οι Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι, υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη κ. Ρούτουλα, παρουσιάζουν μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον Δεκαπενταύγουστο, τα Μικρασιάτικα τραγούδια και τον πολιτισμό, με συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων, μουσικούς και σολίστες.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020
Fougaro, Ώρα 21:30
Μια βραδιά με παραδοσιακά ανταμώματα, παραμύθια, τραγούδια, κρουστά.
Οι Παραμυθούδες του Ναυπλίου αφηγούνται, η Ειρήνη Κυριακού και η Γεωργία Τέντα τραγουδάνε και ο Σόλις Μπαρκή αυτοσχεδιάζει στα κρουστά. Το λόγο έχει η δύναμη των παραδόσεων.
Ένα αντάμωμα ανθρώπων, που αγαπάνε τις παραδόσεις και ανακαλύπτουν επί σκηνής την δύναμη της σύνδεσης.

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020
Πλατεία Τριών Ναυάρχων, Ώρα 20:00
Έναρξη "Ναυτικής Ναυπλιάδας 2020"
Οι εκδηλώσεις της "Ναυπλιάδας" σχετίζονται με την τιμή, που η πόλη απονέμει στο υγρό στοιχείο και στους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τη θάλασσα. Ανοίγουν με τα εγκαίνια έκθεσης εικαστικών, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, το Σάββατο 22 Αυγούστου. Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης", τον Σύλλογο Απανταχού Ναυπλιωτών "Ο Ναύπλιος", τη Λιμενική αρχή Ναυπλίου και το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Ναυπλιέων, διοργανώνουν θαλάσσιες και ναυτικές εκδηλώσεις ενός καθιερωμένου, πλέον, θεσμού στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020
Πλατεία Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, Νέο Βυζάντιο, Ώρα 21:00
"Παναγιά και Προσφυγιά": πρόκειται για ένα θρησκευτικό ορατόριο με αφηγητή, ορχήστρα, χορωδία και σολίστ σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη. Κείμενα και μουσική Θεοδόσης Αντωνιάδης.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020
Πλατεία Συντάγματος, Ώρα 21:00
Η καλλιτεχνική ομάδα "Celesta" με εργαλεία της τη μουσική, το θέατρο, την κούκλα και το παιχνίδι, παρουσιάζει μια παράσταση κουκλοθέατρου για μικρούς και μεγάλους. Στο ταξίδι της μέσα από τις ιστορίες των χαρακτήρων και την πρωτότυπη μουσική, όσοι βρεθούν κοντά της θα απολαύσουν μια παράσταση με τίτλο: "Η Δίκη". Εκδίκαση της υπόθεσης "κακός λύκος". Ο κρατούμενος κατηγορείται: α) για παραβίαση ιδιωτικού ασύλου, β) για πρόκληση σωματικών βλαβών και γ) για βάναυση επίθεση. Για πρώτη φορά, οι ένορκοι του δικαστηρίου (κοινό) έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την γνωστή ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας από τον ίδιο το Λύκο, στο πλαίσιο της απολογίας του. Ποια θα είναι η ετυμηγορία; Αθώος ή ένοχος;

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020
Πλατεία Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, ώρα 21:15
Η θεατρική ομάδα "Προσκήνιο", παρουσιάζει παράσταση Καραγκιόζη – Σκιών ζωντάνεμα, με τίτλο "Ο Καραγκιόζης βγαίνει από την καραντίνα".

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020
Οδός Μπουμπουλίνας, μπροστά από το παλιό Τελωνείο, Ώρα 21:00
Η ομάδα του Θεατροδρομίου Ναυπλίου "Μουρμούρα στο Μουράγιο" με τον γενικό τίτλο "Θαλασσογραφίες", παρουσιάζει "Το γιουσούρι" του Ανδρέα Καρκαβίτσα και "Το δελφινόπαιδο" του Οδυσσέα Ιωάννου.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020
Πλατεία Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, ώρα 21:00
Η θεατρική ομάδα "Προσκήνιο" παρουσιάζει μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο "Ο Κύκλος με την Κιμωλία", του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη και σκηνοθεσία Τάκη Τσαρσιταλίδη.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020, Ώρα 20:30
Εκδηλώσεις λήξης "Ναυτικής Ναυπλιάδας 2020".
Θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί, ομιλίες και ρίψη στεφάνου στη θάλασσα από τον Λιμενάρχη Ναυπλίου. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με ρίψη βεγγαλικών και την καθιερωμένη βαρκαρόλα, στην οποία συμμετέχουν ντόπιοι αλιείς και η Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων.

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, Ώρα 20:30
Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής "Καστράκι", σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, διοργανώνουν νυχτερινή ποδηλατάδα, από το κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου με κατάληξη το Καστράκι Ασίνης.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020
Πλατεία Εθνοσυνελεύσεως, Πρόνοια Ναυπλίου, Ώρα 21:00
Μουσικοθεατρικές διαδρομές στην Πρόνοια Ναυπλίου.
Το κουκλοθέατρο της Πειραματικής Σκηνής του ΔΟΠΠΑΤ παρουσιάζει το έργο "Του Μιχαλάκη το μπουζούκι".
Συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα "Μεντρεσές", με λαϊκά και ρεμπέτικα του χθες και του σήμερα.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020
Πλατεία Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, ώρα 21:00
Συναυλία Φιλαρμονικής Ναυπλίου, με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Nafplio harbor, Nafplio port, παραλία Ναυπλίου
Bourtzi Nafplio, Μπούρτζι Ναυπλίου
Αυλή Ευαγγελίστρας Ναυπλίου, εκκλησία Ευαγγελίστρια Ναύπλιο, θέα από Ευαγγελίστρια Ναυπλίου, Evangelistria church Nafplio view
Πλατεία Συντάγματος Ναύπλιο, Syntagma Square Nafplio, Constitution Square Nafplio
Philellinon Square Nafplio, Πλατεία Φιλελλήνων Ναύπλιο, Filellinon Square Nafplio
Πλατεία Τριών Ναυάρχων Ναύπλιο, Trion Navarhon square Nafplio
Nafplio alleys, δρόμοι Ναυπλίου, σοκάκια του Ναυπλίου

37.566040054324, 22.796879146494